ציזיקי TZATZIKI יוגורט כבשים ומלפפונים
החומרים:
קערה גדולה לערבוב
ל-4 מנות
4 גביעי יוגורט כבשים (יוגורמה עדיף)
1 שמנת חמוצה
2 מלפפונים חתוכים קטן קטן (אפשר מלפפון כבוש בחומץ)
½ עד 1כפית שום כתוש דק דק
4 גבעולי שמיר קצוץ
2 כפיות שמן זית
קורט פלפל לבן גרוס
קורט פלפל שחור גרוס
קוביות קרח או ברדאופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים יחד לקערה. מערבבים ומאכסנים במקרר עד להגשה.
מגישים קר ,אפשר עם קוביות קרח או ברד.אופן ההכנה למהדרים:מערבבים את היוגורט והשמנת יחד. מכניסים לחיתול בד או בד בטיסט אחר, תולים למשך הלילה להוצאת נוזלים.
מערבבים את המלפפונים הטריים עם קורט מלח ומניחים במסננת ללילה להוצאת נוזלים. (המלח מזרז את הוצאת הנוזלים).
לאחר 8 שעות לפחות, מכניסים לקערה את כל החומרים ולערבב יחד להוסיף את השמיר הקצוץ
משפרים טעמים ומוסיפים את שמן הזית.
מגישים קר, אפשר להוסיף קוביות קרח או מעט ברד.
בתיאבון