מרק גולש הונגרי

מרק גולש הונגרי

מרק גולש הונגרי

סיר גדול

 

על 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות של כ-4 ס"מ עובי  11/2 ס"מ

 

4 כפות שומן אווז או שמן רגיל

 

1 בצל גדול קצוץ דק קורט מלח

 

קורט פלפל שחור גרוס טרי

 

כפית גרגירי קימל שלמים1

4  תפוחי אדמה חתוכים לרבעים

1 כף פריקה מתוקה

1-2  כפיות פפריקה הונגרית חריפה

2 עלי דפנה

מים רותחים לכיסוי

 

להסמכת הגולש להוסיף 1 כף קמח

 

מדולל במעט מים (ללא גושים)

 

אופן ההכנה

שמים את השומן בסיר רחב וכשהוא חם מאוד

מטגנים בו את הבצל עד שהוא זהוב מעט

 

מוסיפים את שני סוגי הפפריקה ומערבבים דקה

מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים תוך ערבוב

עד שהם משחימים מעט

מוסיפים את כל שאר החומרים ומים רותחים כדי כיסוי

מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש

מבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשעתיים וחצי-שלוש

עד שהבשר רך מאד.  מוסיפים את הקמח המדולל במים

מערבבים עוד כשלוש דקות, עד שהרוטב מסמיך

מגישים עם קרוטונים,אפשר נקניק חריף/ קבנוס ועוד

 

והכי חשוב לחם טוב לניגוב

 

בתיאבון

 

אל תתנו לאדישות לשקוע החזירו את גלעד שליט

אודות ethy abrahamy

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתנידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג,רשמים מטיולי,מדע,מתכונים,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ועוד. ברוכים הבאים! לשנה החדשה לקחת את כל ימי השנה לנקות אותם היטב מ-קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, הדרה, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין, מחלות ועוד. הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות, מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה ויהיה לכם יום נפלא. בריאות.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, בצל, בשרים, מרק, מתכוני עמים, מתכונים הונגריים, פפריקה, קבנוס, שמן, תבלינים, תפוחי אדמה, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.