עופיונים ממולאים בפירות יבשים

עופיונים ממולאים בפירות יבשים

החומרים:

2 קערות

תבנית אפייה
קיסמים

חוט ומחט עגולה

חוט שפגט לקשירה

נייר אלומיניום
3 עופיונים ל-6 סועדים

1/2 כוס שמן זית
פפריקה אדומה
20 משמשים מיובשים
20 שיזפים מגולענים
1/2 כוס צמוקים

קופסת אננס חתוך (750) גרם משקל נקי

100 גרם אגוזי מקדמיה או אגוזי מלך

אופן ההכנה:
מנקים את העופיונים. מורחים עליהם שמן זית ופפריקה
אדומה בנדיבות ומשאירים בקערה עמוקה במקרר
מכוסה למספר שעות.

מחממים תנור לטמפרטורה של 190 עד 200 מעלות.

חותכים את הפירות לקוביות קטנות.  מערבבים בקערה את
הפרי החתוך והאננס
יחד עם הנוזל בקערה.

 

 

לוקחים עופיון ובעזרת האצבעות מפרידים בעדינות את העור מן הבשר כדי לא לפצוע את העור.   מכניסים את הפירות הקצוצים
אל מתחת לעור של העופיון בכל מקום שאפשר, משתדלים שלא ליד הפתחים כדי שהפירות לא יהיו גלויים או ייפלו בתהליך האפייה מהעופיונים הקטנים.

כשהעופיון כולו ממולא בפירות היבשים,

מלוי בין העור לגוף

סוגרים את העור עם קיסם או תופרים בחוט עבה ומחט עגולה.

 

קושרים את שתי רגלי העופיון בחוט שפגאט או אחר.
שמים מעל לעופיונים את שארית הפרי והנוזל שנשאר מהאננס.

מכניסים על נייר אלומיניום שסוגרים אותו מכל צד

לתנור לשעה של אפייה.  במהלך האפייה, אוספים בכף גדולה לפחות 2-3 פעמים את כל הנוזלים שבתבנית ומרטיבים בהם את העופיונים מכל צד, שלא יתייבש. לאחר שעה הופכים את העופיונים לצד שני ומרטיבים היטב פעם נוספת.  לאפייה של עוד כחצי  שעה. לבדוק לאחר 15 דקות שוב כדי שהעופיונים לא יצלו יתר על המידה.

כשהעופיון עשוי, מכבים את התנור ומניחים לעוף לנוח בתנור
כבוי כעשר דקות.

מוציאים את העופיונים לצלחת גדולה, גוזרים את החיבור בין שתי הרגליים, מגישים את העופיונים שלמים לשולחן, או מחלקים למנות לפי רצונכם.

בצלחת הגשה
בזהירות כדי שמילוי לא ייזל, ויגיע לצלחת של הסועד.

העוף מקבל טעם נהדר הן בגלל האננס ומיציו שהתבשלו בתוך בטנו, והן בגלל מעטפת הפירות היבשים שהקיפה אותו ניתן
להכין את אותה מנה עם חלקי עוף אחרים או עוף גדול יותר.
מתכון מתאים גם ליונים.
בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אננס, בשרים, חגים, יבשים,אגוזים שונים,, מקדמיה,, משמש מיובש,, עופות,, פירות מיובשים, פירות,, פפריקה,, צמוקים,, שזיפים מיובשים,, שמן,, תבלינים,, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s