שזיפים מיובשים בקוניאק


בתמונה פאי שזיפים שקדים ואגוזים

שזיפים מיובשים בקוניאק

החומרים:
סיר עבה רחב  למלא עד חצי לא יותר
לא לבשל כמות גדולה בבת אחת
צנצנת זכוכית עם מכסה סובב שעברה הרתחה או חיטוי
כף עץ
צלחת קרה
כמות שזיפים = לכמות הסוכר
1 ק"ג שזיפים  מיובשים גדולים עדיף מגולענים
1 ק"ג סוכר
שקדים קלופים כמספר השזיפים
גרגירי ציפורן מעטים(אני לא משתמשת)
קוניאק לכיסוי השזיפים

אופן ההכנה:
ממלאים את השזיפים בשקד קלוף.
משרים את השזיפים עם השקדים בקוניאק למשך יומיים.
מיבשים אותם היטב.
מכניסים שכבת שזיפים לצנצנת גדולה ומכסים בחלק מהסוכר
עוד שכבת שזפים עוד שכבת סוכר עד שמכניסים את כל השזיפים.
מכסים בשארית הסוכר. בין השכבות מכניסים ציפורן.
מכסים הכל בקוניאק, סוגרים היטב ומעמידים בשמש לשלושה ימים נוספים. (אני לא מכניסה ציפורן)

טיפים
(אני שמה טיפת מים בצנצנת ובמכסה ומכניסה למיקרוגל. רתיחת המים מספיקה. להוציא בזהירות לסגור עם המכסה. דרך נוספת להכניס לסיר עם מים רותחים ולהוציא.  להזהר שלא לקבל כוויה).
אפשר לכסות עם נייר פרפין את הצנצנת ולסגור. לא חובה.

אם ריבה מעלה עובש, מסירים את העובש ומרתיחים אותה שוב.

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אגוזים,, חגים, יין, מתוקים,, סוכר,, פירות מיובשים, פירות,, ריבות,, שזיפים מיובשים,, שזיפים,, שקדים,, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s