בצק עלים ביתי

בצק עלים ביתי


החומרים:
קערה גדולה
פלסטיק נצמד
נייר פרגמנט
1 חבילה מרגרינה
3 כוסות קמח
3 כפות שמן
3 כפות חומץ הדרים
קרש ומערוך
כוס

אופן ההכנה:
שמים בכוס אחת
3 כפות שמן
3 כפות חומץ הדרים
למלא את שארית הכוס במים
לערבב היטב

שמים בקערה 21/2 כוסות קמח.
יוצרים גומה ושופכים את תוכן הכוס עם השמן פנימה.
לשים את הבצק שלא יהיה קשה מידי בידיים.
מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים 2 כדורים.
עוטפים אותם בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
הבצק שמתקשה נוח לרידוד.
על קרש שמים פלסטיק נצמד ומפזרים מעט קמח.
מרדדים כל עיגול לחוד למרובע.
על כל עיגול מורחים 1/2חבילה מרגרינה בצורה הבאה.
מורחים מעט מרגרינה על כל הבצק. מקפלים את הבצק לחצי,
מלמעלה כלפי מטה.מורחים עוד מעט מרגרינה על החצי ומקפלים
את החצי שוב לחצי . סך הכל שלושה קיפולים.
לא מורחים מלמעלה מרגרינה.
מכסים את הבצק בפלסטיק נצמד לשעה נוספת.
כך עושים גם עם העיגול השני.
אחרי שעה פותחים את הבצק ע"י רידוד.
הפעם מקפלים ללא מרגרינה.
עוטפים את הבצק היטב בנייר פרגמנט ומעליו פלסטיק נצמד.
מכניסים לפריזר את שני חלקי הבצק לשעת הצורך.

למילוי : בתמונה תרד חלוט עם פטה
או תפוחי אדמה עם פטריות, חצילים,
דלעת או בטטה מבושלים לא עד הסוף
כבד קצוץ, בשר או עוף טחון,
או כל מילוי אחר שעולה בדעתכם
בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, בצק עלים,, בצק,, בשרים, חמאה,, חצילים,, ירקות,, כבד,, מאפים, מאפים שונים,, מוצרי חלב, פטריות,, קמח, שמן,, תבלינים,, תפוחי אדמה,, תרד,, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

11 תגובות על בצק עלים ביתי

  1. ilana pa הגיב:

    אתו'שקה יקירתי, אלפי תודות על הרשומה הזו. חמותי האהובה [נולדה באסטמבול] נהגה גם היא, להכין בעצמה את בצק העלים שאח"כ מילאה בו את כל אותם מאפים נפלאים, כפי שרשמת בסופה של הרשומה. כל כך הרבה זכרונות יפים עולים בי כעת, מציפים אותי עד כדי דמעות. את הרשומה הזו אראה לאיש שלי…

    נשיקות ושבוע טוב }{

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      הנוסטלגיה מגיעה גם אלי.
      למדתי את הנ"ל מאמא שלי שהייתה בשלנית. היה לה בנשמה.
      מידות היא לא אמרה אף פעם למעט בודדים, לפי העין, וכמי שגדלה כאן למדה מכל הטעמים.
      מה שהיה טעים אמצה.
      שבוע נפלא
      אתי

      אהבתי

  2. flashes הגיב:

    מי עוד עושה לבד בצק עלים היום???

    אהבתי

    • ilana pa הגיב:

      זה דור שהולך ונעלם. גם חמתי, שעשתה לבד בצק לפחות פעם בשבוע [לקראת שבת] כבר לא מסוגלת להכין לעצמה כוס מים…לצערי. היום הכל מוכן, רק לחמם ולשים על השלחן.

      אגב, היום אריק הכין קציצות פראסה [קרישה] – ללקק את האצבעות !!!! 🙂

      אהבתי

      • yara113 הגיב:

        אכן אילנה, דור שבחלקו נעלם. הורי נפטרו לפני כ-12 שנים .
        התרבות והמאכלים ישארו לעולם.
        שמחה שיכולה להעביר הלאה חלק.
        פעם הבאה נסי קציצות מחסה. זה מעדן אמיתי.
        שבוע טוב
        אתי

        אהבתי

    • yara113 הגיב:

      מי שאוהב מכין לבד. למרות שיש תעשיתי לא רע.
      תלוי ב"קריזה" (-:
      וכאשר יש תרד בסביבה , אין כמו
      שבוע נפלא
      אתי

      אהבתי

  3. ilana pa הגיב:

    קציצות מחסה ???? וואלה כל יום אני לומדת דברים חדשים 🙂
    האם פרסמת כאן את המתכון ? אם כן, אנא שימי בתגובתך את הקישור !

    אהבתי

  4. ilana pa הגיב:

    וואו !! תודה אתי – אין כמוך 🙂

    3> אילנה

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s