קציצות/לביבות חסה


קציצות/לביבות חסה

החומרים:
מחבת רחבה עבה
קערה
קרש
מגבות נייר
סיר פסטה
2 חסות עגולות גדולות (כ-1 ק"ג) (אפשר גם חסה ערבית)

בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות קצוצות דק דק
1/3 כוס פתיתי גבינה צהובה
חצי כוס פירורי לחם /או אגוזי מלך טחונים דק
2 ביצים
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
חמאה
שמן לטיגון

לקישוט :
שמנת
אופן ההכנה:

להפריד את עלי החסה ולשטוף היטב. להכניס לסיר הפסטה ולבשל עד שמתרכך.
כאשר רך, משאירים בסיר הפסטה להוצאת הנוזלים עד שהחסה יבשה כמעט לגמרי. אני סוחטת היטב בנוסף.

לקצוץ את החסה על קרש לחתיכות קטנות, להכניס לקערה.
להוסיף את הביצים פרורי הלחם או האגוזים, מלח פלפל
ולערבב היטב.

במקביל מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים לתערובת. משפרים טעמים.
יוצרים עיגולים קטנים ושוטחים אותם לקציצות קטנות כדי לקבל כמות גדולה יותר.

מחממים מחבת עם חמאה וטיפת שמן או רק שמן.
חום חם לא רותח, סוחטים את הלביבות שוב ומטגנים עד הזהבה.

מוציאים אל מגבת נייר.

מגישים עם שמנת יוגורט עיזים אחר.
לשדרוג, אפשר להוסיף לעיסה גזר אחד מגורר דק דק, בטטה,  תפוח עץ מגורר.

בתאבון.

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי + HIT

מומלצים
מטה החברים של אודי, אלדד ז"ל
וגלעד שליט יבדל לחיים ארוכים
פרטים באתר הבנים

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אגוזים,, ביצים,, גבינה צהובה,, חמאה,, חסה, פרורי לחם/מצה,, שום,, שמן,, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s