ריבת שזפים

ריבת שזפים

החומרים:
סיר עבה רחב  למלא עד חצי לא יותר
לא לבשל כמות גדולה בבת אחת
צנצנת זכוכית עם מכסה סובב שעברה הרתחה או חיטוי
כף עץ
צלחת קרה
כמות שזיפים = לכמות הסוכר

1 ק"ג שזיפים (אני משתמשת בסנטה רוזה באיכות טובה) 1 ק"ג סוכר

אופן ההכנה:
לחצות את השזיפים לשניים ולגלען או לגלען בעזרת מכשיר שזיפים שלמים.
מניחים את השזיפים בסיר ומכסים בסוכר.
משאירים כך כ- 4 שעות. הסוכר נרטב ממיצי השזיפים ונמס טוב יותר.
כאשר רוב הסוכר בטוב מדליקים אש ומבשלים על אש בינונית עד שמבעבע.
מורידים את האש ומצמצמים את הנוזל עד למצב הנכון.
כאשר הריבה מוכנה, מעבירים חמה לצנצנת שהכנו מראש
רושמים תאריך ושמצננים ושומרים במקום מוצל.
בתאבון.

טיפים
(אני שמה טיפת מים בצנצנת ובמכסה ומכניסה למיקרוגל. רתיחת המים מספיקה. להוציא בזהירות לסגור עם המכסה. דרך נוספת להכניס לסיר עם מים רותחים ולהוציא.  להזהר שלא לקבל כוויה).
אפשר לכסות עם נייר פרפין את הצנצנת ולסגור. לא חובה.

בדיקת קרישות הריבה
על צלחת קרה שמים כפית ריבה, מעבירים אצבע באמצע, אם נשוא רווח סימן שהבישול מספיק.

למנוסים מספיק לטפטף טיפת ריבה אל הסיר מכף.  נזילה איטית מראה שמוכן.

אם ריבה מעלה עובש, מסירים את העובש ומרתיחים אותה שוב.

את הטיפ הזה גיליתי בספר של לליאן קורנפלד

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, מתוקים,, סוכר,, פירות מיובשים, פירות,, ריבות,, שזיפים מיובשים,, שזיפים,, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s