מרק אפונה



מרק אפונה

מצרכים:
סיר עבה  6 עד 10 ליטר
200 גרם אפונה ירוקה יבשה חצויה
21/2 ליטר מרק עוף צח /מים
2 בצלים בינוניים קצוצים
2-3 שיני שום קצוצות דק דק
מעט שמן זית לטיגון
חבילה פטרוזיליה קצוצה
2 תפוחי אדמה קוביות
2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
לקישוט ולטעם
קרוטונים  מתובלים(לא חובה)

אופן ההכנה:

משרים את האפונה במים קרים למשך ל-לילה שוטפים ומסננים.

לעצלנים,להרתיח 3 פעמים ולהחליף את המים.
(למרות שישנם שאומרים שלא צריך, אני משרה ללילה/מרתיחה).

מטגנים את השום והבצל עם מעט שמו זית עד להזהבה.

מוסיפים את האפונה ומטגנים מעט. מוסיפים לסיר את שאר החומרים בצל, גזר תפוחי אדמה ופטרוזיליה מתבלים מעט ומוסיפים ציר חם או מים רותחים, מערבבים וממשיכים לבשל עד שכל המרכיבים התרככו.

עצלנים יכולים להכניס יקרות שלמים.

כאשר המרק מוכן, במכשיר "ביז" טוחנים עד שמתקבל מרקם חלק,

אם המרקם סמיך מידי אפשר להוסיף מים רותחים ולבשל עוד מעט.

מגישים חם מאוד עם או בלי קרוטונים.

בתאבון,

אם אהבתם לחצו על אהבתי תודה


מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אפונה,, בשרים, ירקות,, מרק,, עצמות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על מרק אפונה

  1. ilana.pa הגיב:

    אוי אוי אוי…עשית לי כזה חשק להכין מרק אפונה.
    המרק הזה נפלא לימים סגרירים נוטפי מים, מים משמים 🙂

    אהבתי

  2. YARA113 הגיב:

    היי אילנה העיקר שאת בסדר
    כל אחד וההעדפות שלו זה בסדר.
    שבוע טוב
    אתי

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s