מרק אפונה
מצרכים:
סיר עבה 6 עד 10 ליטר
200 גרם אפונה ירוקה יבשה חצויה
21/2 ליטר מרק עוף צח /מים
2 בצלים בינוניים קצוצים
2-3 שיני שום קצוצות דק דק
מעט שמן זית לטיגון
חבילה פטרוזיליה קצוצה
2 תפוחי אדמה קוביות
2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
לקישוט ולטעם
קרוטונים מתובלים(לא חובה)
אופן ההכנה:
משרים את האפונה במים קרים למשך ל-לילה שוטפים ומסננים.
לעצלנים,להרתיח 3 פעמים ולהחליף את המים.
(למרות שישנם שאומרים שלא צריך, אני משרה ללילה/מרתיחה).
מטגנים את השום והבצל עם מעט שמו זית עד להזהבה.
מוסיפים את האפונה ומטגנים מעט. מוסיפים לסיר את שאר החומרים בצל, גזר תפוחי אדמה ופטרוזיליה מתבלים מעט ומוסיפים ציר חם או מים רותחים, מערבבים וממשיכים לבשל עד שכל המרכיבים התרככו.
עצלנים יכולים להכניס יקרות שלמים.
כאשר המרק מוכן, במכשיר "ביז" טוחנים עד שמתקבל מרקם חלק,
אם המרקם סמיך מידי אפשר להוסיף מים רותחים ולבשל עוד מעט.
מגישים חם מאוד עם או בלי קרוטונים.
בתאבון,
אם אהבתם לחצו על אהבתי תודה