מרק אפונה



מרק אפונה

מצרכים:
סיר עבה  6 עד 10 ליטר
200 גרם אפונה ירוקה יבשה חצויה
21/2 ליטר מרק עוף צח /מים
2 בצלים בינוניים קצוצים
2-3 שיני שום קצוצות דק דק
מעט שמן זית לטיגון
חבילה פטרוזיליה קצוצה
2 תפוחי אדמה קוביות
2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
לקישוט ולטעם
קרוטונים  מתובלים(לא חובה)

אופן ההכנה:

משרים את האפונה במים קרים למשך ל-לילה שוטפים ומסננים.

לעצלנים,להרתיח 3 פעמים ולהחליף את המים.
(למרות שישנם שאומרים שלא צריך, אני משרה ללילה/מרתיחה).

מטגנים את השום והבצל עם מעט שמו זית עד להזהבה.

מוסיפים את האפונה ומטגנים מעט. מוסיפים לסיר את שאר החומרים בצל, גזר תפוחי אדמה ופטרוזיליה מתבלים מעט ומוסיפים ציר חם או מים רותחים, מערבבים וממשיכים לבשל עד שכל המרכיבים התרככו.

עצלנים יכולים להכניס יקרות שלמים.

כאשר המרק מוכן, במכשיר "ביז" טוחנים עד שמתקבל מרקם חלק,

אם המרקם סמיך מידי אפשר להוסיף מים רותחים ולבשל עוד מעט.

מגישים חם מאוד עם או בלי קרוטונים.

בתאבון,

אם אהבתם לחצו על אהבתי תודה


אודות ethy abrahamy

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתנידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג,רשמים מטיולי,מדע,מתכונים,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ועוד. ברוכים הבאים! לשנה החדשה לקחת את כל ימי השנה לנקות אותם היטב מ-קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, הדרה, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין, מחלות ועוד. הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות, מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה ויהיה לכם יום נפלא. בריאות.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אפונה, בשרים, ירקות, מרק, עצמות, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.