מרק אפונה 2

מרק אפונה


מצרכים:

סיר עבה  6 עד 10 ליטר
1 ק"ג אפונה ירוקה יבשה חצויה
200 גרם בשר שמן מעושן חתוך לרצועות
6 צלעות בקר שמנות
21/2 ליטר מרק עוף צח
5 ראשי סלרי קלופים,חתוכים לקוביות
4 בצלים בינוניים קצוצים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 גזרים קלופים,חתוכים לקוביות קטנות
2 כרישות פרוסות דק
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
6 נקניקיות שמנות פרוסות עבה
מים רותחים
קרוטונים (לא חובה)

אופן ההכנה:

משרים את האפונה במים קרים למשך לילה. שוטפים ומסננים.  שמים בסיר גדול את המרק, האפונה,צלעות והבשר המעושן,שורש סלרי, מלח ופלפל.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים. מערבבים מדי פעם.  אם יש צורך מוסיפים מדי פעם מים רותחים.

מוסיפים לסיר את שאר החומרים (בצל, גזר, כרישה ופטרוזיליה), מערבבים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.

מוציאים את הצלעות מהסיר, מסירים את הבשר מהעצמות,לחתוך לקוביות ולהחזיר לסיר.

מוסיפים לסיר את הנקניקיות, מבשלים יחד עוד כמה דקות.   משפרים טעמים.

מקררים ואוכלים רק למחרת אחרי שמחממים.  עם או בלי קרוטונים.

בתאבון,

אם אהבתם לחצו על אהבתי, תודה

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אפונה,, ביקון, בצל,, בשרים, חזיר, ירקות,, כרישה,, סלרי, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על מרק אפונה 2

  1. flashes הגיב:

    נראה מרק עשר
    אנסה בהזדמנות קרובה

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      תודה פלשי. בהחלט קל וטעים.

      מה שלום הקטנה? המתוקה?

      לידיעתך סגרתי בנתיים את הבלוג בתפוז שלחתי לך מייל

      שתהיה לך שנה אזרחית נפלאה
      אתי

      אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s