חצילים מאודים

חצילים מאודים

החומרים:
קערה
2 חצילים
כלי אידוי
שום כמה שיותר
4 כפות סויה
3 כפות יין לבן
4 כפות חומץ פשוט
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר או מעט מגורד.
בצל ירוק

אופן ההכנה:
2 חצילים בינוניים. מקלפים, חורצים לאורך בלי לחתוך עד הסוף כדי שהחציל לא יתפרק  + כמה חריצים סביב סביב.
לשים לאידוי בכלי במבוק. לאדות בערך 20 דקות, ולבדוק אם מוכן בעזרת תקיעת סכין.
יש חצילים עקשנים, שדורשים זמן אידוי מעט יותר ארוך.
להוציא, להניח כך שיווצר אלכסון,  לאפשר לנוזלים שבחציל להתנקז.

אחרי הניקוז, לחתוך את החציל לחתיכות שאורכן 5 ס"מ ורוחבן 1 ס"מ.
להניח על צלחת ולצקת למעלה את התחמיץ.

הכנת התחמיץ:
לערבב בקערה 4 כפות סויה + 3 כפות יין לבן +4 כפות חומץ פשוט+ מלח + פלפל גרוס טרי,
חצי כפית אבקת ג`ינג`ר . מערבבים טוב טוב, ויוצקים על החצילים, שכולם יכוסו בצבע חום.

למעלה לפזר פרוסות דקיקות של שום ובצל ירוק שנחתך לחתיכות קטנות והוכנס למי קרח כדי לקבל סילסול.
להשאיר חצי שעה לפחות לפני האכילה, כדי שהטעמים ייספגו.

בתיאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה חצילים,, ירקות,, מתכונים, שום,, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על חצילים מאודים

  1. עופר D הגיב:

    את מעלה לכאן כ"כ הרבה מתכוני חצילים, שזה כמעט ספר ייעודי.
    עכשיו צריך לקנות כמה, ולבחור מה לכין משפע האפשרויות 🙂
    ערב נהדר לך, אתי

    אהבתי

  2. yara113 הגיב:

    מוזמן להכין מה שהכי מהיר וקל עבורך.
    טעים זה יהיה בכל מקרה
    ערב טוב
    אתי

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s