פילו גבינה וחצילים

פילו גבינה וחצילים 

פילו ממולא מוכן להכנס לתנור

החומרים:
נייר אלומיניום
קערה
מגבות נייר
תבנית

2 חצילים מאורכים בינוניים
1 חציל
1/2 כוס שמן זית/חמאה מומסת
1 גביע קרם פרש
1 מיכל שמנת לבישול
1 חבילת פתיתי פרמזן או כ-200 גרם פרמזאן
מגורר גס
3 ביצים
מלח
פלפל
1 חבילת בצק פילו

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני 175 מעלות.
חוצים את החצילים לאורכם ומברישים בשמן זית. מפזרים מעט מלח.
עוטפים כל חלק בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לחצי שעה.

בקערה בינונית מערבבים גביע קרם פרש, שמנת לבישול,פרמזן, וביצים עד לקבלת בלילה אחידה.
מתבלים במלח ופלפל.
מוציאים את החציל מהתנור ולא סוגרים את התנור.
מרוקנים את תוכן החציל אל תערובת הגבינה ומערבבים.

פותחים את חבילת הפילו ומורחים היטב דף פילו בשמן זית או חמאה מומסת. מניחים את הדף על התבנית
מעליו עוד 2 דפים מרוחים היטב.  מחזירים את החבילה למקפיא עטופה.  הדפים מרפדים את התבנית.
את עודף הדפים חותכים עם מספרים או סכין.

חותכים חציל נוסף לפרוסות, ממליחים, מניחים לחצי שעה במסננת להוצאת המרירות. מייבשים,
מטגנים בשמן זית משני הצדדים.

מסדרים את פרוסות החציל בתוך תבנית פאי ושופכים מעל את הבלילה.
מכניסים לתנור ואופים כ- 25 דקות או עד שהבצק מזהיב.

מגישים חם.

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה בצק פילו,, גבינת פרמאזן, חמאה,, חצילים,, מאפים, מתכונים, קרם פרש, שמן זית, שמנת,, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על פילו גבינה וחצילים

  1. עופר D הגיב:

    החצילים כבר בבית. עכשיו צריך לבחור משהו מהאוצר הזה שלך כאן 🙂
    בוקר טוב, אתי

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s