קיש פטריות יער
החומרים:
לבצק:
200 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה טרופה
2-3 כפות מים
מערבבים הכל ומצננים 20 דקות לפני השימוש.
למילוי:
400 גרם פטריות (השתמשתי בשמפניון טריות)
60 גרם חמאה
3 בצלי שאלוט או רגילים קטנים
1 ביצה
2 חלמונים
100 מ"ל שמנת מתוקה
חופן פטרוזילה/עירית/נענע
אופן ההכנה:
שוטחים את הבצק על תבנית,מחוררים עם מזלג, מניחים נייר אפיה ועליו שעועית או אחר בכמות שתכסה את התבנית.
אופים עד להזהבה בתנור בטמפ' של 180 מעלות.
משאירים תנור חם.
מטגנים את הפטריות בחמאה עד התאדות הנוזלים, מוסיפים את הבצל עד להזהבה ומצננים.
מוסיפים התבלינים.
טורפים יחד את הביצה והשמנת ויוצקים על הפטריות שהעברנו אל הבצק.
מכניסים לתנור ל-30-40 דקות בטמפ' של כ- 180 מעלות.
או עד שבדקירה הקיסם יוצא יבש.
בתאבון