חצילים קלי קלות

חצילים על האש

החומרים:
נייר כסף לציפוי הכיריים
קערה שטוחה רחבה
צלחת עמוקה
כף עץ
סכין חדה
3-4- חצילים ארוכים קלי משקל


3 – 4 שיני שום כתושות דק
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
קורט מלח
מזלג או ממחה "ביז"

אופן ההכנה:

חורצים מעט חתכים דקים בחצילים (שלא ישפריצו)
קולים את החצילים על האש עד שהחצילים קורסים כלפי מטה.

שמים בקערה את מיץ הלימון (למנוע השחרת החצילים)
מעבירים את החציל מהאש לצלחת שטוחה.
קוטמים את ראש החציל וחותכים לאורכו. פותחים את החציל לשניים לצדדים בזהירות שלא לקבל כוויה.

מוציאים את ליבת החציל עם כף לצלחת עם מיץ הלימון ומערבבים. (כך החציל ישאר לבן)

לאחר שרוקנו את תוכן החצילים מועכים במזלג או עם ממחה "ביז"
יחד עם מיץ הלימון, מוסיפים את השום הכתוש, את השמן וקורט מלח.  (אם החציל מריר אפשר להוסיף כפית סוכר או יותר).
אפשר לחסל עם כפית,
להגיש לצד סלט ירקות, על לחם קלוי או בכל דרך אחרת.

אם אהבתם לחצו על דרגו אותי,   אהבתי , תודה

מומלצים:
פורום זכויות ומוגבלות(נכים)

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה חצילים,, לימון,, מתכונים, שום,, שמן,, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s