בורקס

בורקס

 בורקס חצילים עם גבינה(הערה – חשוב שכל החומרים לבצק יהיו קרים מהמקרר)

החומרים: פלסטיק נצמד קרש מערוך נייר אפיה מתכלה

לבצק :

4 כוסות קמח 1 גביע אשל 200 גרם חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות 1 כף חומץ 1 כף שמן זית

למילוי :

2 חצילים קלויים

200 גרם גבינה צפתית /אחרת

2 כפות פירורי לחם שום (לא חובה) 1 חלמון מעורב עם מעט מים שומשום

אופן  ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מכניסים למעבד מזון את הקמח, האשל והמרגרינה /חמאה

ומעבדים עד להיווצרות כדור בצק. מוציאים ומוסיפים לבצק את השמן והחומץ. לשים מעט ביד ומניחים במקרר לחצי שעה.

בינתיים מכינים את המילוי.

קולפים את החצילים, קוצצים ומסננים את הנוזלים. מערבבים עם הגבינה ופירורי הלחם.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס´מ וקורצים ממנו עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית ומקפלים לחצי. צובטים את שולי הבצק למניעת פתיחה בעת האפייה. או לוחצים עם מזלג לסגירה.

מברישים בחלמון מעורב במעט מים. זורים מעל שומשום. אופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה זהובה, כ- 30 דק". במקום חצילים אפשר להשתמש בתפוחי אדמה או מילוי אחר. בתאבון

http://סיוע-בביטוח-לאומי-וזכויות-נכים-חינם.com

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה בורקס, גבינה בולגרית, גבינה צפתית, חגים, חצילים,, ירקות,, מאפים, מתכונים, תפוחי אדמה,, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s