חצילים כבושים

חצילים כבושים

החומרים:
צנצנת גדולה מעוקרת עם מכסה סובב.

חצילים קטנים לכבישה  בכמות שנכנסת לצנצנת.
חומץ הדרים או/תפוחים + מים.  היחס, 1 כוס חומץ על 1 כוס מים
כף מלח בישול ל-ליטר מים
3-4 שיני שום או יותר
6 עלי דפנה  אפשר פחות  או יותר
6 פלפל אנגלי או יותר
מעט גרגרי חרדל
מעט גרגרי כוסברה ( לא משתמשת)

אופן ההכנה:
לשטוף היטב את החצילים. לחתוך איקס בתחתית החציל.
להרתיח מים עם מעט מלח כדי להעלות טמפרטורה. להכניס את החצילים ולבשל כ- 10 דקות.
לבדוק עם מזלג בנעיצה,לראות עם נופל. לא לבשל יותר מידי.
לסנן את החצילים וליבש היטב.

להרתיח התחמיץ (הכל חוץ מהחצילים) למעט השום במשך כמה דקות.
לסדר החצילים בצנצנת בתוספת השום
לצקת את התחמיץ על החצילים ולצנן.
ולהכניס למקרר.

מוכן כעבור 3 ימים.

בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה זרעי חרדל, זרעי כוסברה, חומץ,, חצילים קטנים, ירקות,, כבושים/חמוצים, מתכונים, פלפל אנגלי, שום,, תבלינים,, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על חצילים כבושים

  1. עופר D הגיב:

    לא נראה לי שאכבוש כאלה, אתי.
    אבל הייתי שמח לטעום 🙂

    בוקר טוב

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      עופר יקירי
      עכשיו העונה. והיא יחסית קצרה. הפעם לא כבשתי זה משנה שעברה. הורדתי את המלח לגמרי למרות שבקושי משתמשת בכללי.
      ולשלוח צנצנת לחול? אחשוב בפעם הבאה שאכין
      אז שיהיה שבוע נפלא
      אתי

      אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s