החצילים הכבושים שלי

החצילים הכבושים שלי

החומרים:

10 חצילים קטנים
הנוזלים לתחמיץ, (היחס  הנכון הוא 1/4 חומץ, 1/4 שמן זית
והשאר מים).
קורט מלח
קורט סוכר לפי הטעם.
1/4 כוס חומץ
1/4  כוס שמן זית
3-4 כפות שמן זית
1/4 כוס מי חצילים
כפית מיץ לימון
1 פלפל ירוק חריף חתוך לחתיכות קטנות או חתוך כמשולש בקצהו התחתון
כ-10 עיגולי פלפל אנגלי גדול
2-3 עלי דפנה
2 כוסות מי החצילים
3-4  שיני שום קלופות פרוסות דק
מעט כרכום

אופן ההכנה:

חורצים את החצילים בחלקם התחתון  לאחר רחצה ויבוש. משאירים את הפיתם שלם.

בסיר דק, מבשלים עם קורט מלח וכפית מיץ לימון את החצילים כעשר דקות עד שהחצילים יתרככו מעט.

מצננים מעט, ומכניסים לצנצנת .

מעל החצילים , שופכים 1/3 כוס מי חצילים עם החומץ והשמן כאשר המים חמים עדין.

מוסיפים את השום, עלי הדפנה, סוכר, פלפל אנגלי, כורכום, פלפל חריף,

משקשקים קלות ולאחר מכן מכניסים למקרר ל – 48 שעות לרוב חסר נוזל לכיסוי, מוסיפים את מי החציל ועוד 2 כפות שמן.

ניתן לשמור במקום קריר כשבועיים.

לשמור זמן רב יותר, יוצקים מעל כף חומץ נקי.

אם אהבתם לחצו על דרגו אותי,   אהבתי , תודה

מומלצים:

פורום זכויות ומוגבלות(נכים)

פורסם בפורום אוכל אורט ב-14/08/2002 21:30:03

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה חצילים,, ירקות,, לימון,, מתכונים, פלפל אנגלי, שום,, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s