פירות יבשים ממולאים בכבד עוף

פירות יבשים ממולאים בכבד עוף


החומרים:
600  גרם כבד עוף
20 תמרים
20 משמשים
20 דבלים
20   שזיפים
200 גרם צימוקים
1/2 + 1/2 1כוס יין פורט /אחר
4  כפות שמן
קורט מלח
קורט פלפל
קורט פפריקה
קורט קינמון
קורט טימין
1  בצל גדול קצוץ

או במקום מחית כבד אפשר מחית משלושה תפוחי עץ ואגוזי מלך או שקדים או אחרים.

אופן ההכנה:
חותכים את הכבד לקוביות בגודל שיתאים למילוי הפירות או הופכים לפטה.


מכינים משרה מחצי הכוס יין הפורט הראשונה והתבלינים.
משרים את הכבד לחצי שעה.
משרים את הפירות במים לפחות שעה שיתפחו.
ממלאים את הפירות בכבד.

בסיר רחב (או במספר סירים) מחממים את השמן,
קוצצים את הבצל ומזהיבים.
מוסיפים את הצימוקים ואת התבלינים ואת חצי הכוס היין השנייה.
מקטינים את האש ומבשלים כמה דקות.
מכניסים בעדינות את הפירות הממולאים ומבשלים
על אש קטנה מאוד כ-40 דקות.
מגישים חם.

מי שרוצה יכול להכניס לפרי מחית כבד או מחית תפוחים עם אגוזים.

אני מלאתי במעט כבד ומעליו תפוח עץ מבושל ביין תבלינים ואגוזים

אפשר למלא גם תאנים טריות בפטה ולאחר הבישול להוסיף פרפה מנגו /אחר.

בתאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי     

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה חגים, טימין,, יבשים,אגוזים שונים,, יין, ישראלים,, כבד,, משמש, משקאות, מתכוני עמים,, מתכונים, עופות,, פירות,, פסח, פפריקה,, צמוקים,, קינמון, ראש השנה, שזיפים,, שמן,, תאנים,, תמרים, עם התגים , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s