לפתן חבושים

לפתן חבושים

החומרים:

סיר עבה
7 כוסות מים או יותר
200 גרם סוכר
150 גרם דבש
1 לימון
1 מקל וניל חצוי לאורך
6 -8  חבושים בינוני גדול
אפשר להוסיף פרוסת ג'ינגר קטנה

אופן ההכנה:

הארה. את פרוסות החבושים לאחר הקילוף, לשים במים עם מעט לימון כדי למנוע השחרה.

מערבבים את המים, סוכר, דבש, לימון, מקל הוניל בסיר גדול בחום בינוני עד גבוה.

אפשר להוסיף תבלינים כמו קינמון,ג'ינגר אחרים.

לשים לב שלא ישתלטו על הטעם הבסיסי.

בעוד הנוזל מתחמם, מסירים את קליפת החבושים וחותכים לרבעים.
מסירים את ליבות החבושים וכל דבר קשה סיבי , זהירות כי החבוש קשה.

טיפ
אפשר להכניס את החבושים לשקית קוקי ל-5 דקות לריכוך כדי שהקליפה תתקלף מהר יותר.

להכניס את החבושים לנוזל המבעבע בזהירות ולכסות את הסיר במכסה .
מבשלים את החבושים על אש נמוכה (לא להרתיח) שעה עד שעתיים ויותר,תלוי בסוג החבוש.
עד שהחבושים מבושלים.
בדיקה אם רכים, ע"י דקירת מזלג או סכין והרמת החבוש.
אם נופל, מוכן.

מגישים חם או בטמפרטורת החדר. מעבירים את הנוזל והחבושים לכלי אחסון ושומרים במקרר עד שבוע במקרר.

אפשר להגיש גם עם גלידה טעימה ליד. פיסטוק אחר.

בתאבון

מומלצים:

אם אהבתם לחצו על דרגו אותי + תודה

הצטרפו!

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו כאן 

פורום זכויות ומוגבלות(נכים)

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה גלידות,פרפה,, דבש, וניל, חבושים, חגים, יין, ישראלים,, מתוקים,, מתכוני עמים,, מתכונים, סוכר וניל, סוכר,, פיסטוק, פירות,, ראש השנה, תבלינים,, תפוחי עץ,, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s