ריבת אתרוגים


ריבת אתרוגים

החומרים:

5 צנצנות קטנות מחוטאות עם מכסה.

סיר רחב עם תחתית עבה או סיר פסטה

5 אתרוגים =1 ק"ג

סוכר על כל 1 ק"ג פרי 900 גרם סוכר עד 1 ק"ג 

אופן ההכנה:

משרים את האתרוגים במשך 3 ימים במים שמחליפים כל מספר שעות.  (לא מקלפים)

חצויים לשניים

שקילת הסוכר


ללא גלעינים

לאחר מכן מרתיחים את האתרוגים במים 3 פעמים, מצננים ומחליפים את המים לאחר כל הרתחה.

מנגבים את האתרוגים, חותכים לאורך לשני חצאים. פוצעים עם סכין את האתרוג ומוציאים את הגרעינים הרבים שיש בהם.

לאחר הוצאת הגרעינים, חוצים כל חצי שוב לשנים לאורך וחותכים פלחים בעובי של כ-3 .

מכניסים לסיר ומכסים בסוכר ל-4 שעות בערך.

לאחר שהסוכר מתחיל להירטב מנוזלי האתרוג, מדליקים את אש. להבה בינונית, בוחשים כל הזמן עד שהנוזל נהיה לא לגמרי סמיך, אם יהיה סמיך מידי, תתקבלנה סוכריות של אתרוגים. בדיקת הצמיגות ,טפטוף הריבה מכפית לצלחת קרה.

אם לא בטוחים, עדיף לבשל פחות, לשים בצנצנות ולהמתין לצינון מלא.

תמיד ניתן להחזיר לסיר ולהרתיח שוב.

אם מוכן, ממלאים את הצנצנות כמעט עד הסוף, סוגרים את המכסה הסובב והופכים להוצאת האויר.

אם חסר נוזל,  מרוקנים את הצנצנות חזרה אל הסיר,  סוחטים 2 -3 תפוזים, שופכים על האתרוגים מביאים שוב לרתיחה ומצמצמים מעט.

בהרתחה שניה, הריבה לא מתקלקלת. הטעם לא משתנה.

מההכנה הקודמת

בתיאבון.

http://סיוע-בביטוח-לאומי-וזכויות-נכים-חינם.com

 

אם אהבתם לחצו על דרגו אותי + תודה

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אתרוגים, חגים, מתוקים,, מתכונים, פירות,, ראש השנה, ריבות,, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s