מרק עדשים

מרק עדשים

מספיק לחמש עד שש מנות

סיר 6 ליטר או יותר
מגבות נייר
350 גרם עדשים ירוקים
עצמות מוח כמספר הסועדים לא חובה

1 בצל גדול קצוץ דק
1 גזר מגורר על פומפייה
2 תפוחי אדמה מגוררים על פומפייה או חתוך לקוביות קטנות
1 כף אבקת מרק (לא חובה)
1 כף שום כתוש או יותר
קורט מלח
קורט פלפל
כמון לפי הטעם (לא חובה)
מעט פטריות מיובשות או טריות קצוצות דק
שמן לטיגון
קומקום מים רותחים

אפשר להוסיף במקום עצמות, נקניקיות טובות או ביקון

לקישוט:

קרוטונים או קוביות לחם מטוגן מרוח בשום

אופן ההכנה:

משרים את העדשים לשעתיים לפחות במים לפני תחילת בישול המרק. אני משרה 24 שעות ומחליפה את המים.

מטגנים את הבצל עם מעט שמן בסיר עד שיהפוך לשקוף.
מי ששם עצמות,להשחים מכל הצדדים.
להוסיף את הפטריות את הגזר לבצל המטוגן  ואת תפוחי האדמה
לטיגון קצר מערבבים את הרכיבים בסיר כדקה נוספת על האש.

מסננים את העדשים ושוטפים אותם היטב.
מיבשים אותם היטב במגבת נייר,מוסיפים לסיר עם הבצל והירקות המגורדים.
מערבבים היטב, ממלאים כ-3/4 מהסיר במים רותחים.
מתבלים בשום, מלח,פלפל,כמון למי שאוהב ואבקת מרק.
נותנים למרק לרתוח, מורידים את הלהבה ומבשלים
כ-20 עד 30 דקות נוספות, משפרים טעמים.
מגישים רותח עם קרוטונים מתובלים או קוביות לחם מטוגן מרוח בשום.

אפשר לרסק ב-ביז או להעביר דרך פומפייה דקה (ללא העצמות כמובן)

אם יוצא סמיך, מוסיפים מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה

להגיש עם קרוטונים או קוביות לחם מטוגן מרוח בשום.

בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה ביקון, בצל,, בקר, בשרים, גזר,, ירקות,, מרק,, מתכונים, נקניק, עדשים, שום,, תפוחי אדמה,, עם התגים , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s