לביבות תפוחי אדמה-לעטקס

לביבות תפוחי אדמה-לעטקס

החומרים :

לארבעה סועדים

מחבת חשמלי /רגיל
קערה לערבוב החומרים
כף עץ
כף מסננת
שתי כפות
פומפייה גסה
4 תפוחי אדמה גדולים
1 ביצה
1 כף קמח או מעט יותר
קורט מלח
קורט פלפל- לפי טעם
לקישוט, שמנת רגילה
שמן או חמאה לטיגון
מגבות נייר

 

מי שאוהב לעטקס מתוקות, במקום פלפל לפזר
אבקת סוכר מעל הלעטקס לאחר הטיגון.

אופן הכנה:
מגרדים על פומפייה גסה את תפוחי האדמה לקערה,סוחטים היטב את תפוחי האדמה ומוסיפים את הביצה והקמח,אם דליל מידי מוסיפים מעט קמח כדי שהתערובת לא תהיה נוזלית מידי.

מערבבים את כל המרכיבים בקערה.

מחממים את מחבת החשמלי ומורחים מעט שמן מסביב
עם מגבת נייר.
כאשר המחבת חם מאוד, מניחים כף מהתערובת ומחליקים אל המחבת בעזרת כף שניה. לביבה אחת במרחק קטן מהשניה כי הלביבה מתרחבת. עם ההזהבה הקלה הופכים לצד שני למספר דקות ומוציאים למגבת נייר לספיגת השמן.

אם במחבת רגיל, מחממים את המחבת ומוסיפים שמן
בגובה ס"מ בערך. כאשר השמן חם מכניסים כף מהתערובת ומורידים בכף שניה. עד להשחמה.

 

אם בסיר עם שמן עמוק, השמן חייב להיות חם מאוד,

הלעטקס צפים למעלה כאשר מוכנים. להוציא עם כף סינון למגבת נייר.

 

דרך נוספת היא לאפות בתנור חם מאוד על נייר אפיה משומן מניחים אל הלעטקס במרחק של 3 ס"מ האחת מהשניה.
ברגע שהלביבות מוזהבות, הופכים לצד שני.

לביבות בשתי צורות

זהירות, נאפה מהר מאוד.

אפשר לשים מלמעלה שמנת רגילה.
בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה ביצים,, חגים, חמאה,, חנוכה, יוגורט,, ישראלים,, מתכונים, סוכר,, שמן,, שמנת,, תפוחי אדמה,, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

6 תגובות על לביבות תפוחי אדמה-לעטקס

  1. ilana pa הגיב:

    כן… בהחלט מרגישים כבר באויר את ריח הדונג של נירות חנוכה
    וריחות הטיגון של הלביבות והלעטקס הידועים.

    בשבילי לעטקס, זה ריחה של ילדות רחוקה, אמא גדולה ומייטיבה, אבא עסוק בעבודתו החשובה ואחות אחת שהיתה פעם קרובה
    וכל השאר מבוגרים דכאוניים……

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      עצוב לי לשמוע.
      הורי אינם כבר 14 שנים+ היו מאוד מבוגרים.
      וריח הלביבות מזכיר מאוד.

      אהבתי

      • ilana pa הגיב:

        גם לי עצוב…עד מאד.
        ונדמה לי שהורי שברו את כל שיאי הורים מבוגרים.
        אפשר להגיד שהם היו בגיל סבאות וכמעט סבתאות,
        כשהביאוני לעולם. כתבתי על כך פעם, בקפה דה מרקר.
        נשיקות ויום נעים וחמים… [הפוך עובד אצלי שעות נוספות….]

        אהבתי

  2. yara113 הגיב:

    אני רגישה ל-פוך, יש לי כרית כוסמת שעושה קסמים(-:
    3 דקות במיקרו וחם לי ל-3 שעות.
    שווה כל אגורה.

    אהבתי

  3. עופר D הגיב:

    בדיוק כאלה הכנתי עם הבת הערב 🙂

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s