לביבות בטטה עם שמנת וחרדל דיזון

לביבות בטטה עם שמנת וחרדל דיזון

בטטה מגוררת

החומרים:

מחבת
תבנית
קערה
מטרפה
מגבות נייר
3 בטטות גדולות
4 ביצים
קרם פרש או שמנת 1
טיפת מלח +טיפת פלפל או אם הכיוון מתוק,מעט אבקת סוכר
חצי כוס קמח, לשים בהדרגה כדי להגיע למרקם הרצוי
חמאה לטיגון+טיפת שמן
חרדל דיזון

אופן ההכנה:
לרדד את הבטטה על פומפיה ללא קליפה או במגימיקס, או לבשל את הבטטות במיקרוגל עד שיתרככו.
לחתוך לחצי וליבש בתנור.  אחרת יהיו נוזלים. ולמעוך.
(גם מבישול רגיל).
לשים בקערה את הבטטה המעוכה ,הביצים, השמנת ולערבב יחד. להוסיף קמח עד למרקם הרצוי. מי שרוצה יכול לשים טיפת מלח או פלפל שחור או לחלופין סוכר.
מחממים במחבת חמאה עם טיפת שמן שלא תשרף.
שמים כף מהעיסה על המחבת,זהירות משפריץ. רווח לכף הבאה.
מזהיבים והופכים לצד שני עם מרית.

אם מרסקים את תפוח האדמה, ההליך אותו הדבר.

מוציאים את הלביבות לצלחת עם מגבת נייר לספיגת השמן.
אפשר לטגן במחבת חשמלי עם טיפת שמן או לאפות בתנור.

הגשה:
הגשה מלוחה או מתוקה, ההחלטה שלכם.
מערבבים כף חרדל דיזון עם שמנת או קרם פרש.


עם חרדל

למתוק אפשר להסתפק בשמנת או קצפת

 לביבות בטטה עם שמנת

בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה בטטות,, ביצים,, חגים, חמאה,, חנוכה, חרדל,, ירקות,, מאפים, מאפים שונים,, מיקרוגל, מתוקים,, מתכונים, סוכר,, קרם פרש, רטבים, שמנת,, תפוחי אדמה,, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s