עוגת חלבה ואגוזי לוז

עוגת חלבה ואגוזי לוז

 

חומרים:

תבנית מוארכת  או של בבקה

נייר אפייה שלם

קערה עמוקה

כף 

200 גרם חלבה מפוררת בידים

200 גרם אגוזי לוז

200 גרם צימוקים

6 כפות סוכר חום

6 כפות קמח מלא או קמח מצה

2 ביצים

לקשוט:
מקשטים כל פרוסה בגלידת פיסטוק מעוטרת עם פרי ירוק או
פיסטוק או אגוז או כל קישוט אחר.

אופן הכנה:

מערבבים בקערה יחד את החלבה האגוזים ,הצמוקים, הסוכר והקמח. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.

מרפדים תבנית מוארכת בנייר אפיה כאשר משאירים שולים

לכיסוי העוגה.

יוצקים לתבנית את התערובת ומישרים בעזרת כף.

מכניסים לתנור מחומם בטמפרטורה של 180 מעלות,

אופים בין 40 ל-60 דקות עד שהעוגה מזהיבה.

מוציאים מהתנור כאשר העוגה קריספית בחלקה העליון.

מצננים בתוך התבנית לטמפרטורת החדר.

פורסים עם סכין חד לפרוסות בעובי ½ ס"מ כל אחת.

מקפיאים בדיפ פריזר לשעתיים לפחות,  מוציאים ופורסים שוב

לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. (בהקפאה החריצים נסגרים אבל כך
קל יותר לחתוך את אגוזי הלוז) והפרוסות נפרדות בקלות.

אפשר לחתוך לאחר ההקפאה בסכין חשמלית.

למהדרים, אפשר לאפות בתבנית לבבקה כאשר הופכים,

יוצא יפה יותר. אבל לפעמים נשבר.

אפשר לקשט כל פרוסה בגלידת פיסטוק מעוטרת עם פרי ירוק או פיסטוק או אגוז או כל קישוט אחר.
בתאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי

http://סיוע-בביטוח-לאומי-וזכויות-נכים-חינם.com

המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  

 

 


מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אגוזי לוז, אגוזים,, ביצים,, חגים, חלווה, יבשים,אגוזים שונים,, מאפים, מתוקים,, מתכונים, סוכר,, עוגות,, עוגיות,, קמח, ראש השנה, שקדים,, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s