קליפות תפוזים מסוכרות

קליפות תפוזים מסוכרות

 

החומרים:

סיר רחב

נייר כסף

נייר אפיה

קופסא סגרה היטב

מנזטים מאורכים 

1 ק"ג קליפות תפוזים (7 תפוזים עם קליפה עבה)

1 ק"ג סוכר

כפית מיץ לימון

 

לקישוט
50 גרם שוקולד מריר  75% מומס ב – 25 גרם חמאה

אופן ההכנה:

לקלף את התפוזים, לשים את הקליפות בתוך קערה גדולה
עם מים קרים למשך 12 שעות,להוצאת המרירות. להחליף את המים מידי פעם .

לחתוך את הקליפות לאצבעות  ברוחב 1 ס"מ, או פחות.
לשקול את הקליפות – היחס הוא כמות הסוכר שווה לכמות הפרי.

לשים את הקליפות שיבשנו בסיר גדול ולכסות אותן בסוכר.

משאירים לעמוד כמה שעות עד שהסוכר מתחיל להנמס.
אחרי שהסוכר נמס מדליקים אש קטנטונת ואת הקליפות מבשלים תוך בחישה מתמדת. ברגע שהנוזל מגיע למצב רתיחה, ממשיכים לבשל עד שהנוזל מתחיל
 להיקרש.
זהירות,לא לבשל יותר מידי כדי שלא תיווצר עיסה קשה.
מוציאים את הקליפות על רשת או צלחת מכוסה בנייר פרגמנט או נייר כסף כדי שהקליפות לא ידבקו.
לצנן את הקליפות עם רווח בין קליפה לקליפה.

לאחר שהקליפות המסוכרות הצטננו, מכניסים לקופסא או צנצנת קליפה אחת ליד השנייה כאשר בין השכבות מפרידים בנייר פרגמנט. סוגרים היטב את הקופסא או הצנצנת.
לשמור במקרר.

 

חלק מקליפות התפוזים טובלים בשוקולד המומס מניחים ליבוש

בהגשה שמים במנזטים חלק עם שוקולד חלק בלי.

 

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה חגים, מתוקים,, מתכונים, סוכר,, פירות,, שוקולד,, תפוזים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על קליפות תפוזים מסוכרות

  1. ilana pa הגיב:

    נתחיל מזה, שאהבתי, אהבתי ושוב, אהבתי !!!!!
    אין לך מושג עד כמה אני מתגעגעת לקליפות התפוזים המסוכרים
    שחמותי, שתחיה עד 120, היתה מכינה, כשכוחה היה בידיה וזרועותיה…!!!
    היא היתה בשלנית שתבלה את מאכליה באהבה ובזה היה כוחה !!
    היום, כשהיא ישובה חסרת אונים בכסאה או בכסא הגלגלים שלה,
    כל שאנו יכולות לעשות הוא, לספר את קורותיה ולהלל את הדברים
    שהיתה עושה למשפחתה וכשאני הצטרפתי, על הדברים שעשתה עבורי
    ולמדה אותי.
    קליפות תפוזים מסוכרים אהבתי במיוחד [אז, לא הצטרכתי לשמור על הגזרה
    כי הייתי רזה…] ונדהמתי מהאופן שבו הפכו קליפות התפוזים, שהייתי זורקת
    ברגיל, אל הפח, למעדן כה טעים.
    תודה שהעלת את המתכון והתמונות המדהימות שלך. אני אספר לחמותי
    על הבלוג שלך ובעיקר על המתכונים המשובחים שלך… שמזכירים לי תקופות
    כה יפות בחיי

    ת – ו – ד – ה !!!!!
    אילנה.פ.

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      שמחה ששימחתי אותך.
      העלתי שישמח עוד לפני שאני יוצאת לחופשה. אשוב אחרי שבועות.
      תדפדפי. בטוחה שיש עוד שתאהבי
      שבוע נפלא
      אתי

      אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s