ריבת דובדבנים

ריבת דובדבנים

החומרים:

סיר עם תחתית עבה
צנצנת/ות זכוכית מעוקרות עם מכסה.

דודבנים

1 ק"ג דובדבנים
1 ק"ג סוכר
2 כפות מיץ לימון גדושות. או עד 1/2 כוס מיץ לימון. תלוי בסוג הדובדבנים , אם יש גלעינים או לא. אני לא מגלענת, לרוב הדובדבנים מוציאים את הגלעינים לבד. מוציאים אותם עם כף/אחר.

אופן ההכנה:

קוטמים את הגבעול של הדובדבנים רוחצים ומיבשים היטב

דובדבנים עם סוכר
שמים את הדובדבנים בסיר ומכסים עם הסוכר ל-ארבע שעות.
מאחר ולא תמיד יש מספיק נוזל דובדבנים, אני מעדיפה דובדבנים שלמים ולא פרורים, הסוכר הופך גושים, צריך לערבב כל הזמן שלא יתגבש.
אני פותחת כ-10 דובדבנים לצורך הנוזל.
מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד דקה אחת.
הרתחה ולאחר מכן הנמכת האש,הבישול,כמחצית השעה או עד שכפית מהנוזל שמטפטפים על צלחת,נקרש על צלחת קרה.

ריבת דובדבנים
למזוג חם לצנצנת מעוקרת. לאחר סגירת המכסה, להפוך את הצנצנת כדי להוציא שאריות אויר.

תהנו מכל ביס.

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה דובדבנים,, חגים, מתוקים,, מתכונים, סוכר,, פירות,, ריבות,, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s