פרגית בקדאיף

פרגית בקדאיף

החומרים:
2 קעררות גדולות
מחבת עבה
נייר אפיה
2 פרגיות קטנות מחולקות כל אחת לשניים עם העור ללא עצמות
(אפשר לקחת גם שניצל אם רוצים חיים קלים יותר)
31/2 כפות רוטב סויה טוב
1 כף דבש
2 שיני שום כתושות דק דק
1 כפית שמן שומשום
כ-300 גרם שערות קדאיף טריות
1 חבילה חמאה מומסת להרטבת שערות הקדאיף

לרוטב:
2 פלפלים אדומים או כתומים קצוצים
2 פלפלים צהובים קצוצים או ירוקים
עלים ירוקים לקישוט
1 בצל אדום קצוץ דק
1 חבילה פטרוזיליה קצוצה ללא גבעולים (מי שאוהב יוסיף
גם חבילה כוסברה)
8 כפות שמן זית או יותר
6 כפות חומץ הדרים או תפוח עץ
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס דק

אופן ההכנה:

מנקים את הפרגיות היטב.

למרינדה:
מערבלים את הדבש, שמן סויה והשום יחד בקערה.
משרים את הפרגיות במרינדה לשלוש שעות לפחות במקרר מכוסה.
בנתיים מכינים את הרוטב.
מערבבים את כל החומרים לרוטב בקערה נוספת ומשאירים לפחות
3 שעות במקרר. עם ההוצאה מהמקרר לטעום ולשפר טעמים.
מחממים מחבת עבה עדיף לגריל וצורבים עליה את הפרגיות שהוצאנו מהמרינדה מכל הצדדים.
על תבנית שמים ניר אפיה משומן או נייר כסף שיעטוף את הפרגיות.
מפזרים מחצית מכמות שערות הקדאיף על התבנית ומרטיבים אותם בחמאה מומסת.
מניחים מעל את הפרגיות זו לצד רעותה ומניחים את המחצית השניה של שערות הקדאיף על פני הפרגיות ומהדקים היטב. מורחים שוב בחמאה מומסת. חותכים בזהירות במרווחים שבין הפרגיות (למנוע שברים אם אפשר בחיתוך לאחר האפיה).
ומקשטים ברוטב הפלפלים מלמעלה

למהדרין,אפשר להכין בתבניות אישיות, שכבת קדאיף חצי פרגית ושוב שכבת קדאיף.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-20 דקות בערך
לשים לב שלא יישרף. אפשר לעטוף בנייר כסף ל-15 דקות ולאחר מכן
להסיר כדי לקבל את צריבה עדינה של הקדאיף.
בתאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה בצל,, בשרים, חומץ,, ירקות,, מאפים שונים,, מתכונים, עופות,, עופיונים, פלפלים,, פרגיות, שום,, שמן זית, עם התגים , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s