לפתן חבושים

לפתן חבושים

החומרים:

סיר עבה
7 כוסות מים או יותר
200 גרם סוכר
150 גרם דבש
1 לימון
1 מקל וניל חצוי לאורך
6 -8  חבושים בינוני גדול
אפשר להוסיף פרוסת ג'ינגר קטנה

אופן ההכנה:

הארה. את פרוסות החבושים לאחר הקילוף, לשים במים עם מעט לימון כדי למנוע השחרה.

מערבבים את המים, סוכר, דבש, לימון, מקל הוניל בסיר גדול בחום בינוני עד גבוה.

אפשר להוסיף תבלינים כמו קינמון,ג'ינגר אחרים.

לשים לב שלא ישתלטו על הטעם הבסיסי.

בעוד הנוזל מתחמם, מסירים את קליפת החבושים וחותכים לרבעים.
מסירים את ליבות החבושים וכל דבר קשה סיבי , זהירות כי החבוש קשה.

טיפ
אפשר להכניס את החבושים לשקית קוקי ל-5 דקות לריכוך כדי שהקליפה תתקלף מהר יותר.

להכניס את החבושים לנוזל המבעבע בזהירות ולכסות את הסיר במכסה .
מבשלים את החבושים על אש נמוכה (לא להרתיח) שעה עד שעתיים ויותר,תלוי בסוג החבוש.
עד שהחבושים מבושלים.
בדיקה אם רכים, ע"י דקירת מזלג או סכין והרמת החבוש.
אם נופל, מוכן.

מגישים חם או בטמפרטורת החדר. מעבירים את הנוזל והחבושים לכלי אחסון ושומרים במקרר עד שבוע במקרר.

אפשר להגיש גם עם גלידה טעימה ליד. פיסטוק אחר.

בתאבון

http://סיוע-בביטוח-לאומי-וזכויות-נכים-חינם.com

 

אם אהבתם לחצו על דרגו אותי  

 

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.  המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו כאן 

 

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה גלידות,פרפה,, דבש, וניל, חבושים, חגים, לימון,, מתוקים,, מתכונים, פיסטוק חלבי, פירות,, פלפל אנגלי, ראש השנה, עם התגים , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על לפתן חבושים

  1. ilana pa הגיב:

    אני מודה שחבושים לא היו מעולם המאכל המועדף עלי, אולי אף פחות מזה,
    אולם בשנים האחרונות אני רוצה לטעום גם מאכלים שסרבתי לאכול מהם מאז ומעולם
    כמו לדוגמה: מנגו.

    על שלחנה של חמותי האהובה עלו לא פעם לפתנים שונים ומשונים וכמובן שביניהם
    כיכב גם ליפתן החבושים.
    היום, כשהיא כבר לא מסוגלת, לצערי, להכין מאומה בעצמה, המתכון שאת מעלה כאן
    הופיע כאילו בהזמנה. אני מתכננת להפתיע אותה ולנסות להכין את הלפתן על פי המתכון שלך

    שתהא לכולנו שנה מתוקה, שנת בריאות איתנה והמוני רגעים של שמחה ורננה 🙂
    אוהבת – אילנה.פ.

    אהבתי

  2. yara113 הגיב:

    אני בטוחה שתצליחי
    שתהיה שנה נפלאה

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s