תאנים כבושות,ממטבחו של השף קדוש.מתאימות להגשה עם בשר קר.
כל הזכויות שמורות לשף מר קדוש והאנציקלופדיה הנפלאה שלו
החומרים:
500 גרם תאנים רחוצות, מיובשות וחתוכות לקוביות קטנות.
1/2 כוס חומץ
450 גרם סוכר חום
3 מקלות קינמון
פיסת בד או מוסלין
3 ניצני ציפורן
6 גרגירי פלפל אנגלי שלמים.
סיר
צנצנת מעוקרת
אופן ההכנה:
שוטפים את התאנים ומשרים במים למשך הלילה.
למחרת,
שמים 1 1/2 כוסות חומץ ו – 450 גרם סוכר בסיר מביאים לרתיחה ומבשלים עד אשר התערובת מסמיכה.
צוררים בפיסת מוסלין מקל קינמון חצוי, 3 ציפורן ו – גרגרי פלפל אנגלי. מוסיפים לסיר ומבשלים במשך 2 דקות.
מסננים את התאנים ומוסיפים לסיר מבשלים במשך שעה מעל להבה נמוכה.
מערבבים מידי פעם.מוציאים את צרור התבלינים,

יוצקים את התערובת לצנצנות מעוקרות. מכסים בכיסוי עמיד בפני חומץ ומסמנים תאריך.
בתאבון
פורסם לראשונה בפורום אוכל של אורט ב- 07/08/2002 22:47:42
מודעות פרסומת