תאנים אפויות בלוויית סורבה

תאנים אפויות בלוויית סורבה

החומרים:

לסורבה:
4 כוסות רוויון
1 כוס שמנת מתוקה
מיץ מלימון אחד, וקליפת לימון מגוררת
מיץ מתפוז אחד, וקליפת תפוז מגוררת
2/3 כוס דבש

לתאנים:
3/4 כוס חמאה מזוקקת
1 ק"ג תאנים טריות חצויות, ומושרות בליקר קרם דה קסיס כשעתיים/אחר
1 עשב לימון
6 מקלות וניל (אם אין, אפשר להשתמש בתמצית וניל)

אופן ההכנה

לסורבה:
בקערה גדולה מערבבים רוויון, שמנת מתוקה, הדבש,מיץ לימון ומיץ תפוז וקליפות לימון ותפוז.
שמים את התערובת במקפיא. פעם ב- 10 דקות מוציאים את הקערה,מערבבים,ומחזירים למקפיא
(למי שיש מכונת גלידה תהיה הרבה פחות עבודה).

לאפיית התאנים:

מחממים תנור ל220 מעלות.
בתבנית אפייה מניחים נייר אפייה, משמנים אותו,ומניחים עליו את התאנים.
מניחים על כל תאנה חתיכת עשב לימון ומקל וניל.
מכסים בנייר אפייה. סוגרים היטב.
אופים את התאנים כ – 9 דקות. מצננים.
מסירים את עשב הלימון ומקל הווניל מכל תאנה.

מגישים בכל צלחת תאנה אפויה ומעליה סורבה.

בתאבון

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים,ברוכים הבאים. לשנה החדשה לוקחים את כל ימי השנה ומנקים אותם היטב קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין,מחלות, הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות,מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה,ויהיה לכם יום נפלא!
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, חגים, חמאה, לימון, מוצרי חלב, משקאות, עשב לימון, פירות, קרם דה קסיס, רביון, שמן, שמנת, תפוזים, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.