אוסובוקו בירקות נוסח פיליפיני
החומרים:
סיר עבה
מחבת עבה
1/2 ק"ג אוסובוקו
2 שיני שום מעוכות וקצוצות דק
1 בצל קצוץ דק
מעט שמן לטיגון
3 גזרים חתוכים למעוינים
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות מושרים במים
1 פלפל אדום גדול חתוך לרצועות קטנות
1/2 שקית רוטב קלדרטה מעורב (חנויות המזרח)
עלה דפנה
קורט מלח
קורט פלפל
מים רותחים
אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לקוביות קטנות
בסיר חם שמים מעט שמן מזהיבים את השום והבצל.
מכניסים את האוסובוקו וסוגרים מכל הצדדים.
מעבירים לסיר שחומם מראש יחד עם הנוזל ומכסים
במים רותחים . מבשלים עד שהבשר מתרכך כ -3/4 שעה
במקביל חותכים את הגזר למעוינים, את תפוחי אדמה לקוביות
ומשרים במים. את הפלפל.
כאשר הבשר רך, מוסיפים את רוטב הקלדרטה, את הגזר.
לאחר כ- חמש דקות מוסיפים את תפוחי האדמה ובסוף את הפלפל.
מביאים לרתיחה, מוסיפים קורט פלפל ומלח לשיפור טעמים
ועלה דפנה.
מבשלים כ- 10 דקות נוספות.
הירקות אינם צריכים להיות רכים מאוד.
מגישים חם כמנה עיקרית, אפשר על מצע אורז.
בתיאבון