מרק רומני – צ`ורבה

taken by: ionntag Source: http://www.flickr.co...

מרק רומני – צ`ורבה

צ`ורבה (בטורקית : Çorba וברומנית : Ciorba, מילה שפירושה מרק, נתגלגלה כנראה מהמילה הערבית "שוראבה" למרק, הביטוי הצלילי זהה בטורקית ובעברית) הוא שם כולל למרק רומני המכיל ירקות, עלי לאושטיאן ובשר. החמיצות מהווה את טעמו האופיני, ומושגת על ידי הוספת לימון או חומרי טעם חמוצים אחרים. ברומניה שרר בעבר מחסור בפירות הדר ולימונים,וחמיצות הצורבה הושגה ע"י הוספת חמיצה (בורשט).ישנם סוגים רבים  של צ'ורבה,בנוסף למרק הכרוב והבשר הנודע, ה-"צ'ורבה דה בורטה"הוא מרק חמצמץ מקיבת בקר, ה-"צ'ורבה דה פרישוארה"היא מרק עם כדורי בשר מתובלים,"צ'ורבה דה פסואלה" הוא מרק שעועית, "צ'ורבה דה פשטה" הוא מרק דגים.אמרת  כנף מלאדינו: מה שנכווה עם הצו'רבה נושף ומקרר את היוגורט.
מתוך ויקיפדיה, כל הזכויות שמורות לויקיפדיה.

מתכון ל 6 סועדים

סיר כבד

קערה

מטרפה

150 גרם בייקון פרוס

2 בצלים פרוסים

2 פלפלים ירוקים מגולענים וקצוצים

כרוב אחד פרוס דק

20 ענפים של שמיר ופטרוזיליה קצוצים

11/2 ליטר מים

2 חלמונים

חצי כוס שמנת מתוקה

1 כף חומץ

קורט מלח

קורט פלפל

אופן ההכנה :

מטגנים פרוסת בייקון בסיר כבד, עד שהשומן נמס.

מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם זהובים.

מוסיפים את הפלפלים ומטגנים תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הכרוב, שאר הבייקון,שמיר,פטרוזיליה,מלח ופלפל.

מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש
קטנה כ 45 דקות, עד שהירקות רכים.

טורפים את הביצים, השמנת והחומץ בקערה קטנה.
מוסיפים כף או שתיים של מרק להשוואת טמפרטורה,

טורפים היטב. מוסיפים חזרה לאט לאט למרק.

מגישים חם.

בתאבון

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים,ברוכים הבאים. לשנה החדשה לוקחים את כל ימי השנה ומנקים אותם היטב קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין,מחלות, הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות,מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה,ויהיה לכם יום נפלא!
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, ביצים, ביקון, בצל, בקר, בשרים, חומץ, ירקות, כרוב, לאושטיאן, מוצרי חלב, מרק, מתכוני עמים, מתכונים רומניים, פלפלים, רטבים, שמיר, שמנת, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.