מרק עדשים ירוקות 2

מרק עדשים ירוקות 2

 

מספיק לחמש עד שש מנות

 

סיר 6 ליטר או יותר

 

250 גרם עדשים ירוקים

1 בצל גדול קצוץ דק

1 גזר מגורר על פומפייה

1 תפוח אדמה מגורר על פומפייה או חתוך לקוביות קטנות

1 כף אבקת מרק

1 שום כתוש

קורט מלח

קורט פלפל

כמון לפי הטעם (לא חובה)

מעט פטריות מיובשות או טריות קצוצות דק

שמן לטיגון

מים רותחים

קרוטונים

 

אופן ההכנה:

 

משרים את העדשים לשעתי לפחות במים לפני תחילת בישול המרק.

מטגנים את הבצל עם מעט שמן בסיר עד שיהפוך לשקוף.

להוסיף את הפטריות לטיגון קצר. זה מעשיר את המרקם של המרק.

מוסיפים את הגזר לבצל המטוגן  ואת תפוחי האדמה.

מערבבים את הרכיבים בסיר כדקה נוספת על האש.

מסננים את העדשים ושוטפים אותם היטב.

מיבשים אותם מוסיפים לסיר עם הבצל והירקות המגורדים.

מערבבים היטב, ממלאים כ-3/4 מהסיר במים רותחים.

מתבלים בשום, מלח,פלפל,כמון למי שאוהב ואבקת מרק.

נותנים למרק לרתוח כ-20 עד 30 דקות נוספות.

 

אפשר לרסק ב-ביז או להעביר דרך פומפייה דקה.

אם יוצא סמיך, מוסיפים מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה

להגיש עם קרוטונים.

בתאבון

 

אם אהבתם לחצו על אהבתי,תודה

 

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אבקת מרק, בצל,, גזר,, יבשים,אגוזים שונים,, ירקות,, מרק,, מתכונים, עדשים, קטניות, שום,, שמן,, תפוחי אדמה,, עם התגים , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s