קיש ירקות העונה ושמנת

קיש ירקות העונה ושמנת

החומרים:

סיר או מחבת רחבה תחתית עבה

נילון נצמד

תבנית לקיש פאי אחרת

קערה

מיקסר

פלפל אדום

פלפל ירוק

בצל חתוך לקוביות

100 גרם דלעת

100 גרם קישואים

100 גרם ברוקולי או כרובית

80 מ"ל חלב (אפשר חלב סויה,יוגורט עיזים שמנת אחר)

150 מ"ל שמנת מתוקה

4 ביצים

4 חלמונים

4 כפות קמח

100גרם גבינה צהובה (קשקבל או צ´אדר )

קורט מלח

קורט פלפל לבן

מעט שמן לטיגון

החומרים לבצק פריך:

100 גרם קמח

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

5 גרם מלח

1/2 כפית סוכר

50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה של הבצק:

מערבבים במיקסר במהירות בינונית קמח, מלח, סוכר וחמאה.

מוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה עד קבלת בצק הומוגני.

מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ בין שני דפי נילון נצמד עם טיפת קמח.

עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

אופן הכנת הקיש:

חותכים את הירקות לקוביות בגודל 1/1 או 2/2 ס"מ.

מאדים בשמן את הירקות במשך 5-6 דקות עד קבלת גוון זהוב.

מאדים אתהירקות הקשים יותר בהתחלה ולקראת סוף האידוי מוסיפים

את הירקות הרכים שמכילים יותר נוזלים.

מעבירים את הירקות למסננת ומצננים.

מערבבים בקערה חלב/אחר, שמנת מתוקה, ביצים + חלמונים, קמח, גבינה צהובה,

מעט מלח ופלפל לבן ומוסיפים את הירקות המאודים. משפרים טעמים.

את בלילה יוצקים על הבצק פריך שהוכן מראש.

מניחים את הבצק על התבנית, מהדקים לשולים המשומנות,

עושים חורים בתחתית עם מזלג כדי שהבצק לא יעלה.

אופים בחום של 170 מעלות במשך כ- 30 דקות . לשים לב שלא יישרף.

אפשר להגיש חם או קר.

בתאבון.

אם אהבתם לחצו על אהבתי,  

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה ביצים,, ברוקלי, ירקות,, מאפים, מוצרי חלב, מתכונים, פלפלים,, קיש, קישואים,, קמח, שמנת,, תבלינים,, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s