חצילים צבעוניים מטוגנים

חצילים צבעוניים מטוגנים

DSC09018

החומרים:

DSC08928

מחבת רחבה
מגבות נייר
3 קערות רחבות למרק
צלחת שטוחה
4 חצילים ארוכים צבעוניים עם קליפה מזן  Antigua
2 ביצים עם 1/2 כוס מים
2 כפות קטשופ חריף
3-4 טיפות טבסקו
100 גרם רסק עגבניות (הפעם קופסא)
קמח כנדרש
פרורי לחם או פרורי מצה כנדרש
מעט רוטב צילי חריף (לא חובה) אפשר טאבסקו 3-4 טיפות
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס דק
מלח גס לפיזור על החצילים או לימון
שמן לטיגון
מיץ לימון טרי

אופן  ההכנה:
פורסים את החציל הקלוף לפרוסות דקות.

 DSC08987

מנגבים כל פרוסת חציל במעט מיץ לימון או מפזרים הרבה מלח שלא ישחירו.

 DSC08988

שוטפים את החצילים היטב מהמלח ומיבשים עם מגבת נייר.

מקמחים טיפה את החציל בקמח,ומנערים עודף קמח.

שם מעבירים לקערה עם הביצה,המים,הקטשופ,רוטב הצילי,רסק העגבניות,מלח,פלפל שחור גרוס.
DSC09000

מנערים מעודפי הביצה ומעבירים לפירורי הלחם ,לצפות בשכבה דקה.

DSC09009

מחממים מחבת עם שמן. כאשר חם, מכניסים את פרוסות החצילים ומזהיבים מכל צד.

DSC09014

מעבירים למגבת נייר.

אפשר לאכול חם או קר
בתאבון.

אם אהבתם רשומה זו לחצו על אהבתי, תודה

 

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה ביצים,, חצילים,, טבסקו,, יבשים,אגוזים שונים,, ירקות, ירקות,, מוצרי חלב, מתכונים, עגבניות,, פרורי לחם/מצה,, צ'ילי, קטשופ,, קמח, קמח מצות, רוטב צ'ילי, רטבים, שמן,, תבלינים,, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

12 תגובות על חצילים צבעוניים מטוגנים

  1. babushka הגיב:

    יופי של מרשם ,קליל חביב ותמיד טעים. (חייבת לציין כי אני לא מכירה את סוג החצילים הזה), והיות ואני מאוד אוהבת חצילים בכל צורה ומרשם- אהיה חייבת להכיר גם את אלה בהזדמנות הראשונה..
    המון תודה לך.
    שבת שלום.

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      בבושקה, שמחה לראותך כאן
      החצילים טעימים מאוד. היום נכנסו לשוק מבחר גדול של חצילים. פשוט תענוג.
      ואין כמו חצלים בכל צורה.
      חג שמח ושבוע נפלא

      אהבתי

  2. rolybr הגיב:

    נראה מושלם, מה שלי חסר בתור אחד ממוצא של טומי לפיד אילו הטעימות.

    אהבתי

  3. תזזאטית הגיב:

    החצילים האלה נראים מעולים…רואים שהם בלי הרבה גרעינים… וכמובן שאני ממש אוהבת חצילים במיוחד מטוגנים בשבילי החידוש זה הקטשופ …בהזדמנות הראשונה שתהיה לי אנסה את המתכון הזה:-) תודה אתי …על הכל …את יודעת!:-)

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      הם מעולים וישנם עוד סוגים שמעולים רק המחיר עדין בשמיים כי הציבור לא מכיר וחבל. את אלו את יכולה לגדל בגינה וגם את הארוכים. הסגולים הצרים.
      ואני לא יועדת הרבה, מה שכן אני לומדת הרבה. והכל לבד. ללא עזרה. למזלי הזכרון עדין עובד:)

      אהבתי

  4. Green Thumb הגיב:

    ממש שידרוג מעניין לטיגון החצילים מעניין שאת מקמחת וגם מוזיפה פירורי לחם שבטח עושה אותם בשרניים
    כל מה שיש בו צ'ילי אני אוהב, אז בטח אנסה וגם למצוא את החציל הצבעוני הזה, תודה אתי על עוד מתכון נהדר 🙂

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      🙂
      כל חציל מתאים. יש מאות סוגי חצילים. ואין כמו חצילים. כל מה שלא עושים אתם מצליח.
      ויש בבלוג עוד חצילים רק תקיש על התגית ותקבל.
      שבוע טוב

      אהבתי

  5. אלינוער הגיב:

    לא ידיתי שחצילים מגיעים במגוון צבעים להוציא לבנים שראיתי בחו"ל

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      יש המון סוגי חצילים גם בארץ ומשנים זה לא חדש.
      הייתה רשומה בבלוג האחר בנושא. אעלה אותה שוב.
      והטעם מושבח באמת, יש עוד כמה שניסיתי. בהחלט שווה רק עדין מחיר גבוה

      ברוכה הבאה לבלוג הישן חדש.

      אהבתי

  6. DSHK הגיב:

    מתה על חצילים מכל הסוגים ובכל צורה…..)
    תודה אתיקה.

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      היום טיגנו עוד נגלה דומה, הפעם עם פאנקו. יצא טיפה יותר גס במרקם אבל הטעם עם צילי מתוק שהוספתי נפלא.
      והבית עדין מריח .
      חצילים מבחינתי זה מלך אין יום ללא חצילים.
      תודה

      אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s