ארטישוק ביין לבן
רשימת חומרים:
מחבת
מגבת נייר
2 ק"ג ארטישוקים צעירים
2 כפות שמן-זית
2 בצלי אשלוט (אשקלון) קצוצים
1 כוס יין לבן יבש
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
2 עלי מרווה
1 עגבניה קלופה וחתוכה
1 שן שום מעוכה
חופן פטרוזליה קצוצה
1/2 כוס מים
למהדרים שמנת או קרם פרש
קערה עם מים וטיפת מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
מורידים את הגבעולים והחלק העליון של כל ארטישוק עם סכין חדה.
מקלפים את העלים החיצוניים כמו שקולפים תפוז.
קולפים באלכסון גם את החלק התחתון עד שהארטישוק מקבל צורת חרוט (קונוס) כפול.
מניחים את הארטישוקים הקלופים בקערת מים עם מעט לימון כדי שלא ישחירו.
מחממים במחבת את שמן הזית ומאדים את הבצל הקצוץ.
מוציאים את הארטישוקים מהמים ומייבשים במגבת, מוסיפים למחבת ומאדים יחד עם הבצל.
מוסיפים את היין ועלי המרווה ומאדים עוד כמה דקות.
מוסיפים ½ כוס מים ואת פרוסות העגבניה, שן השום ומכסים.
ממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 45 דקות.
אופן ההכנה:
מורידים את הגבעולים והחלק העליון של כל ארטישוק עם סכין חדה.
מקלפים את העלים החיצוניים כמו שקולפים תפוז.
קולפים באלכסון גם את החלק התחתון עד שהארטישוק מקבל צורת חרוט (קונוס) כפול.
מניחים את הארטישוקים הקלופים בקערת מים עם מעט לימון כדי שלא ישחירו.
מחממים במחבת את שמן הזית ומאדים את הבצל הקצוץ.
מוציאים את הארטישוקים מהמים ומייבשים במגבת, מוסיפים למחבת ומאדים יחד עם הבצל.
מוסיפים את היין ועלי המרווה ומאדים עוד כמה דקות.
מוסיפים ½ כוס מים ואת פרוסות העגבניה, שן השום ומכסים.
ממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 45 דקות.
אופן ההכנה:
מורידים את הגבעולים והחלק העליון של כל ארטישוק עם סכין חדה.
מקלפים את העלים החיצוניים כמו שקולפים תפוז.
קולפים באלכסון גם את החלק התחתון עד שהארטישוק מקבל צורת חרוט (קונוס) כפול.
מניחים את הארטישוקים הקלופים בקערת מים עם מעט לימון כדי שלא ישחירו.
מחממים במחבת את שמן הזית ומאדים את הבצל הקצוץ.
מוציאים את הארטישוקים מהמים ומייבשים במגבת, מוסיפים למחבת ומאדים יחד עם הבצל.
מוסיפים את היין ועלי המרווה ומאדים עוד כמה דקות.
מוסיפים ½ כוס מים ואת פרוסות העגבניה, שן השום ומכסים.
ממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 45 דקות.
מי שרוצה קרם פרש יוסיף עכשיו ולפני סוף הבישול
מוסיפים את הפטרוזיליה,
מבשלים דקה נוספת ומגישים.
בתאבון
אם אהבתם לחצו על דרגו אותי
המטבח של מאיר השמן לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו כאן
הבלוג יפהפה המתכונים נקראים טעימים אך איך אפשר להדפיסם? האם קיימת אופציית הדפסה? תודות
אהבתיאהבתי
תודה למחמאה.
יש אפשרות להדפסה מתחת לשיתוף
בפעם הבאה, חסכי ממני את הפרסום. זה לא ראוי
תודה
אהבתיאהבתי