ארטישוק ביין לבן

ארטישוק ביין לבן

רשימת חומרים:

מחבת

מגבת נייר

2 ק"ג ארטישוקים צעירים

2 כפות שמן-זית

2 בצלי אשלוט (אשקלון) קצוצים

1 כוס יין לבן יבש

   קורט מלח

   קורט פלפל שחור גרוס

2 עלי מרווה

1 עגבניה קלופה וחתוכה

1 שן שום מעוכה

חופן פטרוזליה קצוצה

1/2 כוס מים

למהדרים שמנת או קרם פרש

קערה עם מים וטיפת מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

מורידים את הגבעולים והחלק העליון של כל ארטישוק עם סכין חדה.
מקלפים את העלים החיצוניים כמו שקולפים תפוז.
קולפים באלכסון גם את החלק התחתון עד שהארטישוק מקבל צורת חרוט (קונוס) כפול.
מניחים את הארטישוקים הקלופים בקערת מים עם מעט לימון כדי שלא ישחירו.
מחממים במחבת את שמן הזית ומאדים את הבצל הקצוץ.
מוציאים את הארטישוקים מהמים ומייבשים במגבת, מוסיפים למחבת ומאדים יחד עם הבצל.
מוסיפים את היין ועלי המרווה ומאדים עוד כמה דקות.
מוסיפים ½ כוס מים ואת פרוסות העגבניה, שן השום ומכסים.
ממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 45 דקות.

אופן ההכנה:

מורידים את הגבעולים והחלק העליון של כל ארטישוק עם סכין חדה.
מקלפים את העלים החיצוניים כמו שקולפים תפוז.
קולפים באלכסון גם את החלק התחתון עד שהארטישוק מקבל צורת חרוט (קונוס) כפול.
מניחים את הארטישוקים הקלופים בקערת מים עם מעט לימון כדי שלא ישחירו.
מחממים במחבת את שמן הזית ומאדים את הבצל הקצוץ.
מוציאים את הארטישוקים מהמים ומייבשים במגבת, מוסיפים למחבת ומאדים יחד עם הבצל.
מוסיפים את היין ועלי המרווה ומאדים עוד כמה דקות.
מוסיפים ½ כוס מים ואת פרוסות העגבניה, שן השום ומכסים.
ממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 45 דקות.

אופן ההכנה:

מורידים את הגבעולים והחלק העליון של כל ארטישוק עם סכין חדה.
מקלפים את העלים החיצוניים כמו שקולפים תפוז.
קולפים באלכסון גם את החלק התחתון עד שהארטישוק מקבל צורת חרוט (קונוס) כפול.
מניחים את הארטישוקים הקלופים בקערת מים עם מעט לימון כדי שלא ישחירו.
מחממים במחבת את שמן הזית ומאדים את הבצל הקצוץ.
מוציאים את הארטישוקים מהמים ומייבשים במגבת, מוסיפים למחבת ומאדים יחד עם הבצל.
מוסיפים את היין ועלי המרווה ומאדים עוד כמה דקות.
מוסיפים ½ כוס מים ואת פרוסות העגבניה, שן השום ומכסים.
ממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 45 דקות.

מי שרוצה קרם פרש יוסיף עכשיו ולפני סוף הבישול

מוסיפים את הפטרוזיליה,

מבשלים דקה נוספת ומגישים.

בתאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי     

המטבח של מאיר השמן לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  
 
מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה ארטישוק, ירקות,, לימון,, מוצרי חלב, מרווה, מתכונים, עגבניות,, פטרוזיליה,, פירות,, קרם פרש, שום,, שמן,, שמנת,, עם התגים , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על ארטישוק ביין לבן

  1. ליאורה הגיב:

    הבלוג יפהפה המתכונים נקראים טעימים אך איך אפשר להדפיסם? האם קיימת אופציית הדפסה? תודות

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s