בורקס מבצק פילו עם תרד וגבינה

בורקס מבצק פילו עם תרד וגבינה  

בורקס תרד עם גבינה 5

החומרים:

בצק פילו קפוא

מברשת למריחת החמאה

מגבת לכיסוי הבצק

(חשוב שיהיה קר ומכוסה , קל יותר לעבודה.)

קערית לחמאה

קערה

נייר אפיה

למנה – 4 דפי פילו
למלית :
1/2 1 ק"ג תרד טרי שטוף וקצוץ דק

 

1/2 ק"ג גבינה לבנה

200 גרם קוביה גבינה בולגרית/אחרת

חמאה מומסת או מחמאה לדפי הפילו

קורט פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

(אין צורך במלח –בולגרית מלוחה)

אופן ההכנה:

שוטחים את דפי הפילו על משטח עבודה ומורחים 4 דפים כל אחד בנפרד ומניחים האחד על השני.(לא נורא אם נקרע). את העודף מכסים במגבת שלא יתייבשו.

מברישים את דף בצק הפילו בחמאה, מניחים עליו דף נוסף ושוב מברישים בחמאה, כך כל 4 העלים.
במקביל מערבבים את חומרי המלית ומכניסים לשקית זילוף חד פעמית (לא חובה, אפשר לשים את המלית גם עם כף)
מזלפים /מניחים את המלית על חלקו הקדמי של הדף בנדיבות,

1 ס"מ לפני השוליים.  להשאיר 1 ס"מ גם בצדדים.

מגלגלים את הבצק מלמעלה למטה. את הסוף בצדדים מכניסים למטה. (את השולים הריקים למרוח עם טיפת מים או חמאה שידבק טוב).

לוקחים את הגליל ומניחים אותו על נייר האפייה בתבנית

מגלגלים מימין לשמאל לשבלול . (לא חובה)

למרוח  מלמעלה או חמאה או תערובת של חלבון+כפית חמאה.

אופים בחום בינוני כ-30 דקות.

אפשר לחלק ל-3-4 מנות , ליצור 3-4 גלילים להניח על תבנית האפיה עם רווח בין גליל לגליל, לא לשכוח לחרוץ כל 2 ס"מ שיקל לחתוך.

לעצלנים:

אפשר לשים את עלי הפילו בתבנית מלבנית או מרובעת

למרוח היטב בחמאה, לשים 2 עלים מרוחים למטה לשטוח חלק מהמלית מעל, לכסות עם עוד 2 עלים, שוב מלית ושוב לכסות בפילו לסיום למרוח בחמאה לחתוך בעדינות מעוינים או משולשים מלמעלה ולהכניס לתנור.

בתאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי 

המטבח של מאיר השמן 

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים ,המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות
שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו
כאן 
 

 

http://סיוע-בביטוח-לאומי-וזכויות-נכים-חינם.com

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים,ברוכים הבאים. לשנה החדשה לוקחים את כל ימי השנה ומנקים אותם היטב קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין,מחלות, הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות,מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה,ויהיה לכם יום נפלא!
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אגוז מוסקט, אגוז מוסקט, בצק פילו, גבינה בולגרית, חמאה, יבשים,אגוזים שונים,, ירקות, מאפים שונים, מוצרי חלב, תבלינים, תרד, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s