חרוסת

חרוסת

נוהגים להכין את החרוסת ממיני פירות שאליהם נמשלו ישראל בשיר השירים

תפוח –  תחת התפוח עוררתיך
רימון  –  כפלח הרימון רקתך
תאנה –  התאנה חנטה פגיה
תמר  –  אמרתי אעלה בתמר
אגוז  –  אל גינת אגוז ירדתי
שקד –  על שם ששקד הקב"ה על הקץ

חרוסת
אפשר להכין מפירות קצוצים קטן או לטחון בדרך שלכם.

החומרים:

מעבד מזון
100 גר' תמרים ללא חרצנים
100 גר' תפוח עץ
100 גרם תאנים יבשות
100 גר' אגוזים קצוצים
100 גר' שקדים קצוצים
100 גר' גרעיני רימון לא חובה
1          כפית קנמון טחון
קורט זנגוויל
מעט יין אדום מתוק
אפשר להוסיף מעט סילן,דבש,צמוקים,אגסים, ערמונים,אחרים.

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון למעט התבלינים וחצי מכתות האגוזים השבורים.
מעבדים באיטיות לקבלת עיסה גסה.
לאחר מכן מוסיפים כל פעם מעט יין ליצירת תערובת אחידה.
משפרים טעמים עם התבלינים. מוסיפים את שארית האגוזים ומערבבים.


לאכול עם כפית ולהנות

חג שמח.

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי     + תודה

המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו       כאן

 

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אגוזים,, אגסים, חגים, ישראלים,, מקדמיה,, משמש מיובש,, מתכוני עמים,, מתכונים, פירות מיובשים, פסח, צמוקים,, קשיו, רימון, שזיפים מיובשים,, תאנים,, תפוחי עץ,, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על חרוסת

  1. באמריקה הגיב:

    חג שמח וכשר אתי
    חרוסת הוא המאכל האהוב עלי בחג הפסח והמתכון שלך נראה מנצח 🙂

    אהבתי

    • YARA113 הגיב:

      הוא הכי מתוק שיש כמוך
      ובאמת שלא ידעתי:)
      שיהיה לכם חג שמח ומאושר.
      לא לשכוח להביא רשמים.

      אהבתי

  2. micka0011 הגיב:

    השנה לא יצא לי לעשות חרוסת,
    אולי במהלך החג, כמות קטנה לנישנושים..
    אני לא שמה תאנים בגלל הגרגירים הקטנים,
    חרוסת זה דבר טעים,
    תודה אתי
    חג שמח 🙂

    אהבתי

  3. YARA113 הגיב:

    לוקח כלום להכין. אני מכניסה למעבד או משתמשת במוט שטוחן דק דק , ממש משחה.
    שיהיה לכם חג שמח וטעים

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s