עוגת חלבה ואגוזי לוז


נוצרה ב- 25 במאי 2000

עוגת חלבה ואגוזי לוז

חומרים:

תבנית מוארכת או של בבקה

נייר אפייה שלם

קערה עמוקה

כף

200 גרם חלבה מפוררת בידים

חלבה

אגוזים

200 גרם אגוזי לוז

200 גרם צימוקים

6 כפות סוכר חום

6 כפות קמח מלא

2 ביצים

לקשוט:
מקשטים כל פרוסה בגלידת פיסטוק מעוטרת עם פרי ירוק או
פיסטוק או אגוז או כל קישוט אחר.

אופן הכנה:

מערבבים בקערה יחד את החלבה האגוזים ,הצמוקים, הסוכר והקמח. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.

מרפדים תבנית מוארכת בנייר אפיה כאשר משאירים שולים

לכיסוי העוגה.

יוצקים לתבנית את התערובת ומישרים בעזרת כף.

מכניסים לתנור מחומם בטמפרטורה של 180 מעלות,

אופים בין 40 ל-60 דקות עד שהעוגה מזהיבה.

מוציאים מהתנור כאשר העוגה קריספית בחלקה העליון.

מצננים בתוך התבנית לטמפרטורת החדר.

פורסים עם סכין חד לפרוסות בעובי ½ ס"מ כל אחת.

מקפיאים בדיפ פריזר לשעתיים לפחות, מוציאים ופורסים שוב

לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. (בהקפאה החריצים נסגרים אבל כך
קל יותר לחתוך את אגוזי הלוז) והפרוסות נפרדות בקלות.

אפשר לחתוך לאחר ההקפאה בסכין חשמלית.

למהדרים, אפשר לאפות בתבנית לבבקה כאשר הופכים,
יוצא יפה יותר. אבל לפעמים נשבר.

אפשר לקשט כל פרוסה בגלידת פיסטוק מעוטרת עם פרי ירוק או פיסטוק או אגוז או כל קישוט אחר.

עוגת חלווה

בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אגוזים,, ביצים,, חגים, חלווה, יבשים,אגוזים שונים,, מאפים, מאפים שונים,, מוצרי חלב, מתוקים,, מתכונים, סוכר,, עוגות,, צמוקים,, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

12 תגובות על עוגת חלבה ואגוזי לוז

  1. Ofer D הגיב:

    נראה נהדר, אתי.
    דחוסה העוגה הזו, לא?

    אהבתי

    • YARA113 הגיב:

      צהרים טובים עופר, ממש לא דחוסה. ואפשר גם להקפיא.
      קל מהיר וטעים ברמות קשות
      בהצלחה
      סוף שבוע נפלא וחג שמח

      אהבתי

  2. micka0011 הגיב:

    נראה טוב,
    הרעיון נהדר, לא הכרתי קודם..
    שבת נעימה

    אהבתי

    • YARA113 הגיב:

      מיקה יקרה זה מתכון ישן נושן שהתחבא והחלטתי להעלות אותו שוב. כי הוא באמת טוב.
      קל ופשוט..
      שבוע נעים וחג שמח

      אהבתי

  3. אהבתי שזה קמח מלא.

    אהבתי

  4. שרה הגיב:

    תאמיני לי שרק העוגה הזאת חסרה לי.
    אין יום שאני לא משמינה גם בלעדיה.
    אמי ז"ל הייתה אומרת באידיש …"שורלה, את גודלת בעיניים"
    וזה נכון…
    המשך חג נעים לך.
    הקלפטה

    אהבתי

    • YARA113 הגיב:

      יקרה, לידיעה העוגה הזו לא הרבה יותר דלה בקלוריות מהרבה עוגות אחרות שלא לדבר על בריאה. חלבה זה סומסום שהוא בריא מאוד. אגוזים גם בריא. ויש חג אחד. חוצמזה פרוסה אחת סותמת כמו ארוחה.
      אז "ההפסד" הוא רווח:)
      חג שמח

      אהבתי

  5. תזזאטית הגיב:

    חחחחחחחח הצחיקה אותי התגובה של קלפטוש…גם לי לא חסרה בגוף העוגה הזאת..אבל יש עוגות שהם לנפש אוך…. לנפש…
    תודה על המתכון, אני וחלבה חברות נורא טובות…כלומר אני חברה היא לא כל כך…חחחחח
    גם זאת עוגת החלומות שלי לאחרי שארזה עוד קצת…
    המשך חג שמח יקירתי♥

    אהבתי

    • YARA113 הגיב:

      אישית לא אוכלת כמעט עוגות . לא אוהבת מתוק. פעם ב… פרוסה אחת זה ממש כמו ארוחה כי ממלא בבריאות וכל טוב.
      תקראי מה רשמתי לשרה.
      שבוע טוב וחג שמח

      אהבתי

  6. gils33 הגיב:

    מעולף כאן על הרצפה – פצחתי בדיאטה זה ירד לי מהתפריט

    אהבתי

    • YARA113 הגיב:

      גילס מותר חלווה. זה ממש לא הרבה קלוריות. זה לא כמו סוכר.
      שמחה עבורך שיצאת לשמירת משקל. בדרך שלך. העיקר שלא תהיה רעב.
      אני העלתי בחג חצי ק"ג זה הכל. והדיאטה הכי טובה היא לאכול הכל במידה.
      בהצלחה.

      אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s