לזניה ממצות
החומרים:
קערה גדולה
תבנית אפיה בגודל הרצוי לכם
נייר אפיה משומן
8 מצות, שבורות לרבעים
שמנת או מים
3 כוסות חלב /מים/שמנת
100 גרם חמאה או ומרגרינה
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
2 קופסאות פטריות חתוכות שטופות ומסוננות
2 גביעי גבינה 5- 9 אחוז או קוטג
3 כפות רסק עגבניות
לפרוסות 2 עגבניות טריות קשות פרוסות
1מיכל שמנת לקצפת
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
כפית אורגנו יבש או בזיליקום
5 כפות קטשופ
11/2 כוס גבינה צהובה טובה מרוגגת
להקרמה:
3 כפות קטשופ
½ כוס גבינה צהובה מגוררת גס
אופן ההכנה:
בקערה גדולה משרים את המצות בשמנת/מים/ בחלב עד שהמצות מתנפחות ונעשות רכות.
בסיר ממיסים את החמאה/מרגרינה ומזהיבים בה את הבצל.
מוסיפים את הפטריות וממשיכים להזהיב כ – 8-5 דקות תוך בחישה. מסירים מהאש.
בוחשים היטב. מוסיפים לסיר את יתר החומרים ואת הקטשופ והגבינה הצהובה
בתבנית אפייה מתאימה שוטחים חצי מכמות המצות שהושרו בנוזל.
יוצקים חצי מתערובת החומרים שבסיר לתבנית. שוטחים את שאר רבעי המצות מעל.
יוצקים מעל המצות את שארית התערובת ומיישרים.
אופים בתנור בחום בינוני-גבוה כ-50 דקות עד להזהבה.
מוסיפים לנוזל שנשאר משריית המצות את 3 כפות הקטשופ הנוספות את 1/2 כוס הגבינה הצהובה המגוררת.
15 דקות לפני סוף האפייה, מוציאים את התבנית ושוטחים על הלזניה.
ממשיכים לאפות כ-15 דקות נוספות.
מגישים חם או קר כרצונכם.
בתאבון
נראה סוף הדרך – אנחנו חיפשנו למי נשאר עוד מצות כי נגמרו לנו מהר מידי
אהבתיאהבתי
חבל שלא ידעתי קודם. 2 חבילות נתתי לשכנים. כי אנחנו בקושי אוכלים מצות.
בטוחה שהישגת:)
אהבתיאהבתי