פשטידת ברוקלי 2
החומרים:
סיר פסטה או סיר ומסננת
מחבת עבה
תבנית זכוכית לאפיה
פלסטיק נצמד
1 ק"ג ברוקלי (אפשר סנפרוסט)
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
שתי שיני שום מעוך
3 כפות קמח
3 כפות חמאה
2 בצים
1 שמנת רגילה 15 אחוז או קרם פרש/אחר
אפשר להוסיף גבינה לבנה שמנה או צהובה, הכמות כרצונכם
פרורי לחם +חמאה לתבנית האפייה
אופן ההכנה:
לרביחה מחממים מחבת לחם מאוד,מכניסים את החמאה ואת הקמח והשום ומערבים היטב למנוע גושים. ומצננים.
להרתיח את הברוקולי אלדנטה עם טיפת מלח, לסנן היטב ולצנן.
לרביחה מחממים מחבת לחם מאוד,מכניסים את החמאה ואת הקמח והשום ומערבים היטב למנוע גושים. ומצננים.
במצב כמעט קר, מוסיפים את הביצים (שלא יהפך לחביתה) מוסיפים לרביחה את הקרם פרש את הברוקלי, מטבלים ומשפרים טעמים.
מעבירים לתבנית משומנת ומרופדת עם שכבה דקה של פרורי לחם. להכניס למיקרוגל ל-10 דקות עד שמזהיב או לתנור בחום בינוני כ-20 דקות עד להזהבה.
בתאבון
אם אהבתם לחצו על דרגו אותי
המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו כאן