ספגטי ברוטב עגבניות עם כדורי בשר

ספגטי ברוטב עגבניות עם כדורי בשר

מעט על הספגטי.

ספגטי הוא פסטה שצורתו כשל אטריות ארוכות ודקות.

בניגוד למקרוני, הספגטי אינו חלול במרכזו. מקור המילה "ספגטי" מהמילה האיטלקית spaghetto, מעין קיצור של המילה spago שפירושו "חוט דק" או "חוט שזור". ניתן לתרגם את.

את הספגטי מבשלים במים רותחים עד שהם הופכים רכים ולאחר מכן מסננים את הספגטי באמצעות מסננת. מבנה ומרקם הספגטי משתנה במהלך הבישול. מרקם פופולרי הוא אל דנטה (בישול הספגטי לדרגה שהם אכן מבושלים אולם עדיין קשים ונדרשת לעיסה שלהם).

אחרים מעדיפים לבשל את הספגטי עד הסוף על מנת שיהיה לספגטי מרקם רך במיוחד. הספגטי  מוגש בדרך כלל עם רוטב עגבניות, מהווה מעין סמל של המטבח האיטלקי. ניתן להגיש ספגטי עם רטבים איטלקיים אחרים כגון רוטב בולונז ורוטב בשמל. נהוג להוסיף חתיכות קטנות של גבינה צהובה הנמסות בספגטי החם. סוגי הגבינה הנפוצים הם פרמזן, פקורינו וצ`דר. מחוץ לאיטליה מוגש הספגטי יחד עם קציצות בשר, אם כי שילוב זה אינו מתכון איטלקי.

המתכוון:

החומרים לספגטי:

סיר פסטה או אחר +מסננת

מחבת רחבה

לשני סועדים

1/2 חבילה ספגטי

מים

כף מלח

החומרים לרוטב:1 בצל גדול קצוץ דק

4-6- שיני שום קצוצות דק דק

100 גרם רסק עגבניות

3 כפות של קטשופ חריף

3-6 טיפות טבסקו (לא חובה)

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

שמן רגיל

כפית סוכר

כפית אבקת מרק עוף

אופן ההכנה של הספגטי:

מרתיחים מים עם המלח

כאשר המים רותחים מכניסים את הספגטי ומבשלים עד שמתרכך לא לגמרי (אלדנטה)מוציאים מהמים עם המסננת או אל מסננת. (לפי ההוראות על האריזה לשטוף במים מתחת לברז, לרוב אין צורך)

אופן הכנת הרוטב:

מחממים  מחבת עם מעט שמן.

מוסיפים את השום ואת הבצל עד קבלת שקיפות.

מוסיפים את רסק העגבניות, הקטשופ,מלח,פלפל, אבקת מרק,סוכר ומעט מים חמים אם חסר נוזל לרוטב.

(מי שאוהב יכול להוסיף 2-3 עגבניות חלוטות ללא קליפה ללא גרעינים חתוכות לקוביות קטנות, אני מוותרת).

למתכון  קציצות בשר ברוטב עגבניות וקטשופ חריף


מוכן לקציצות

 קציצות לטיגון

 

אופן ההגשה:

בצלחת עמוקה מסדרים את הספגטי, שמים את כדורי הבשר החמות ושופכים מלמעלה את הרוטב מהמחבת.

מי שרוצה יכול לפזר מלמעלה פרמזאנו או אחר, לקישוט אפשר בזיליקוםבתאבון

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  

 

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים,ברוכים הבאים. לשנה החדשה לוקחים את כל ימי השנה ומנקים אותם היטב קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין,מחלות, הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות,מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה,ויהיה לכם יום נפלא!
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, איטריות, בצל, בשרים, ירקות, כבש, מאפים, עגבניות, עגל, פילה, פסטות, קציצות בשר, קציצות עוף, רטבים, רסק עגבניות, שום, שמן, תבלינים, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.