מרקחת שזיפים עם דבש תפוזים ואגוזים

מרקחת שזיפים עם דבש תפוזים ואגוזים

החומרים:
סיר רחב עבה
צנצנת זכוכית גדולה עם מכסה סובב או כמה צנצנות מחוטאות.
כף עץ
2 תפוזים
11/2 ק"ג שזיפים
1/2 ק"ג צמוקים
1 ק"ג אגוזים
4 ספלים סוכר
1/2 כוס דבש
1 כוס מים

אופן ההכנה:
מעבירים את התפוזים במטחנת בשר יחד עם הקליפה ומוציאים את הגרעינים.
מגלענים את השזיפים וחותכים לרבעים או חצאים כרצונכם
מכניסים את כל החומרים למעט האגוזים לסיר ומרתיחים, מנמיכים את הלהבה.
מבשלים תוך בחישה כל הזמן  על אש קטנה. בערך כחצי שעה שלא ישרף.
מוסיפים מאת האגוזים ומבשלים עד לעיבוי.
מעבירים לצנצנת גדולה או צנצנות קטנות, מכסים בנייר פרפין לא הכרחי, סוגרים ושמים מדבקה עם תאריך.

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אגוזים,, חגים, מתוקים,, מתכונים, סוכר,, צמוקים,, ריבות,, שזיפים,, תפוחי עץ,, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s