מרקחת שזיפים עם דבש תפוזים ואגוזים

החומרים:
סיר רחב עבה
צנצנת זכוכית גדולה עם מכסה סובב או כמה צנצנות מחוטאות.
כף עץ
2 תפווזים
11/2 ק"ג שזיפים
1/2 ק"ג צמוקים
1 ק"ג אגוזים
4 ספלים סוכר
1/2 כוס דבש
1 כוס מים
אופן ההכנה:
מעבירים את התפוזים במטחנת בשר יחד עם הקליפה ומוציאים את הגרעינים.
מגלענים את השזיפים וחותכים לרבעים או חצאים כרצונכם
מכניסים את כל החומרים למעט האגוזים לסיר ומרתיחים, מנמיכים את הלהבה.
מבשלים תוך בחישה כל הזמן על אש קטנה. בערך כחצי שעה שלא ישרף.
מוסיפים מאת האגוזים ומבשלים עד לעיבוי.
מעבירים לצנצנת גדולה או צנצנות קטנות, מכסים בנייר פרפין לא הכרחי, סוגרים ושמים מדבקה עם תאריך.
dBw5CvburAxi537Rp9qi5uG2174Vb6JwHwIRwPSLIK8
קשור
אודות ethy abrahamy
הידע, הוא טיפה באוקינוס.
החיים קצרים.
גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול.
בבלוג,רשמים מטיולי,מדע,מתכונים,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ועוד.
ברוכים הבאים!
לשנה החדשה
לקחת את כל ימי השנה לנקות אותם היטב מ-קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם,רוע לב, דמעות תנין, מחלות ועוד.
הקדישו בכל יום
שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים.
תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות, מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה ויהיה לכם יום נפלא
פוסט זה פורסם בקטגוריה
0 מתכונים 1,
אגוזים,
דבש,
חגים,
מאפים,
מתוקים,
סוכר,
פירות,
צמוקים,
ריבות,
שזיפים,
שזיפים מיובשים,
תבלינים,
תפוחי עץ, עם התגים
אגוזים,
דבש,
חגים,
מתוקים,
סוכר,
צימוקים,
צמוקים,
ריבות,
שזיפים,
תפוחי עץ. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה
עם קישור ישיר.