שזיפים מיובשים בקוניאק

שזיפים מיובשים בקוניאק

שזיפים עם אגוזים

החומרים:
סיר עבה רחב  למלא עד חצי לא יותר
לא לבשל כמות גדולה בבת אחת
צנצנת זכוכית עם מכסה סובב שעברה הרתחה או חיטוי
כף עץ
צלחת קרה
כמות שזיפים = לכמות הסוכר
1 ק"ג שזיפים  מיובשים גדולים עדיף מגולענים
1 ק"ג סוכר
שקדים קלופים /אגוזי מלך כמספר השזיפים
ציפורן -מעט כי דומיננטי מאוד (אני לא משתמשת)
קוניאק לכיסוי השזיפים

אופן ההכנה:
ממלאים את השזיפים בשקד קלוף.
משרים את השזיפים עם השקדים בקוניאק למשך יומיים.
מיבשים אותם היטב.
מכניסים שכבת שזיפים לצנצנת גדולה ומכסים בחלק מהסוכר
עוד שכבת שזפים עוד שכבת סוכר עד שמכניסים את כל השזיפים.
מכסים בשארית הסוכר. בין השכבות מכניסים ציפורן.
מכסים הכל בקוניאק, סוגרים היטב ומעמידים בשמש לשלושה ימים נוספים.

מוציאים אל מגבת נייר מיבשים ומגישים
בתאבון

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים,ברוכים הבאים. לשנה החדשה לוקחים את כל ימי השנה ומנקים אותם היטב קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין,מחלות, הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות,מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה,ויהיה לכם יום נפלא!
פוסט זה פורסם בקטגוריה חגים, ליקר, מתוקים, סוכר, פירות מיובשים, ציפורן, ריבות, שזיפים מיובשים, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.