גונדל פלצינטה

גונדל פלצינטה  מוקדש ל-BOB68 מהבלוג אוכל ויין

גונדל פלצינקה 8

כזו או כמו בצלחת השנייה, כרצונכם.

גונדל פלצינקה עם שוקולד 2

הכנת החביתיות פלצינטות – קרפ

מצרכים:

2/3 כוס קמח

1/4 כפית מלח
קצה סכין אבקת סודה לשתיה או 1/3 כוס מי סודה

4 ביצים

1 כוס חלב/מים/שמנת

2 כפות חמאה מומסת

1 כף ליקר או קוניאק
1 כף וניל או רום

הארה חשובה.

בלילת הקרפים תהיה יציבה יותר אם היא תוכן כמה שעות לפני ההגשה ותישאר לעמוד בטמפרטורת חדר.

החומרים לקרפ:

2 קערות

מיקסר – אפשר מיקסר יד /מוט טחינה=ביז.

אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והמלח יחד בקערה אחת.
מקציפים את הביצים בקערה שנייה ומוסיף את תערובת קמח ומלח בהדרגה תוך המשך הקצפה עם המיקסר מוסיפים את מי הסודה תוך ערבוב. יוצקים בהדרגה את החלב/אחר ,החמאה והקוניאק.

הכנת הקרפ

החומרים:
מחבת לקרפ או מחבת בעל תחתית שטוחה עם דפנות משופעות.
לטיגון מעט חמאה נוזלית או שמן רגיל.

מגבות נייר כדי לטבול אותן בחמאה או השמן לשימון המחבת
כוס מדידה עם ידית שימושית לשפיכת הבלילה לתוך המחבת או מצקת בינונית.
מרית

צלחת עם מגבות נייר לספיגת השומן.
מגבת לכיסוי הקרפ שמניחים אחד על השני.

המחבת עם הפלצינקה

במחבת

קרפים 2

אופן ההכנה:

מורחים עם מגבת נייר מעט חמאה / שמן על כל המחבת.
מחממים את המחבת עד שהוא חם מאוד. יוצקים 1/4 כוס מהבלילה.
מסובבים את המחבת סביב כדי לכסות את כל התחתית בבלילה דקה.
ברגע שהבלילה הופכת למוצקה זהובה והחלק העליון "יבש"  לוקח כמה שניות,הופכים את הקרפ עם היד או מרית לדקונת לצד שני ברגע שמזהיב.
מוציאים מהמחבת ושמים על צלחת עם מגבת נייר, ומכסים אותה במגבת וממשיכים. אחרי 2 3 קרפים לשמן שוב את המחבת עם מגבת נייר משומנת .

בעיקרון , מה שהופך – קרפ להיות קל להכנה הוא תרגול.

לא משנה מה סוג המחבת,אחרי כמה ניסיונות,תוכלו
לדעת +- את הזמן הטוב ביותר של הטיגון.  את חום המחבת והכמות הטובה ביותר של הבלילה לקרפ טוב.

ניתן להקפיא קרפים.  למקם אותם בין דפי נייר שעווה.
לעטוף אותם בניילון נצמד.
על ידי הפרדת הקרפים בין גיליונות של נייר, קל להוציא בדיוק כמות שרוצים בכל פעם.

למלוי :

אפשר לקנות או להכין לבד בבית.

1 כוס אגוזי מלך מסוכרים טחונים   + 1/2 כוס הסוכר.
טוחנים במעבד מזון או בבלנדר או מוט טחינה יחד.

אגוזי מלך מסוכרים טחונים לאחסן במקרר ללא הגבלת זמן בכלי אטום.

מצרכים לרוטב השוקולד

מחבת כבדה

100 גרם של שוקולד מריר קצוץ לחתיכות

1/2 כוס חלב /מים/שמנת

1/2 כוס שמנת מתוקה

6 כפות חמאה קפואות חתוכות לחתיכות

1 כפית ווניל אמיתי (אפשר תמצית טובה)

אופן ההכנה:

שמים את השוקולד,חלב/מים/אחר ושמנת במחבת כבדה וממיסים את השוקולד על אש נמוכה תוך בחישה.

מוסיפים את החמאה הקפואה,כמה חתיכות בכל פעם.
להוסיף את הווניל ולשים את הרוטב בצד עד שהקרפים מוכנים.
לחמם את השוקולד זמן קצר לפני השימוש בו.
כל רוטב ,שאריות שומרים בקירור גם שבועות רבים.

הרכבת הקרפ-  גונדל פלצינטה ההונגרית

החומרים:
מסננת קטנה
אבקת סוכר /אחר או אבקת קקאו ממותק לפזר על הצלחת או על פני הקרפים המוגמרים.

צלחות גדולות כמספר הסועדים.  עליהן מניחים את הקרפ.
סוכר עם אגוזי מלך

לקפל כל קרפ לפני העברתו לצלחת קינוח.

משתמשים בקרפים בטמפרטורת חדר או לחלופין, לחמם אותם בתנור חם.   עוטפים את הקרפים במגבת כותנה ומעליה רדיד אלומיניום עבה.  לסגור את הרדיד מסביב שהלחות המעטה לא תיעלם. כ-15 דקות תלוי בתנור. או פחות.
אני מפשירה בטמפרטורת החדר.

להשאיר את הקרפים עטופים במגבת עדיף כותנה.

קרפ עם סוכר

או בכל דרך שתבחרו

קיפול של הקרפ 2

עוד קיפול

קיפול הקרפ 4

ואפשר גם כך

גונדל פלצינקה 4

להגשה:

מפזרים על צלחת אבקת קקאו  אפשר על שבלונה ליצירת דוגמא על הצלחת.  אפשר לפזר אבקת סוכר עם וניל או כל העולה על רוחכם.

מחממים את רוטב השוקולד.
בעזרת מצקת מניחים על הצלחת מעט מהשוקולד החמים
או יוצרים דוגמא על הצלחת עם שקית זילוף מנייר או מנילון
עם צנתר דקיק.

מניחים על הצלחת קרפ אחד או 2 או 3 כרצונכם.
מעל לקרפים מוזגים שוב רוטב השוקולד כרצונכם ומקשטים באגוזי מלך מסוכרים או אגוזי מלך רגילים שלמים או שבורים או ברס.

עוד אפשרות לקפל את הקרפ.

על הקרפ שמונח על הצלחת מפזרים אבקת סוכר עם האגוזים הטחונים.
מעליהם כף שוקולד. משאירים גבול בכל צידי הקרפ.
מקפלים את הצדדים העליונים ותחתונים בכיוון המרכז

מקפלים את הצד השמאלי לאורך אל המרכז כך את הצד הימיני מעט מעל שמאל. מקבלים מלבן.

מעל שמים את רוטב השוקולד מהמרכז למטה באמצע קרפ

ישנם שמכניסים לפלצינטות ההונגריות טיפת קינמון שלא ישתלט ומעט צמוקים אותם שמים על הקרפ.

גונדל פלצינקה 5

תהנו מכל ביס.

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים,ברוכים הבאים. לשנה החדשה לוקחים את כל ימי השנה ומנקים אותם היטב קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין,מחלות, הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות,מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה,ויהיה לכם יום נפלא!
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אגוזים, ביצים, חגים, חלב, חמאה, יבשים,אגוזים שונים,, מאפים, מאפים שונים, מוצרי חלב, מתכוני עמים, מתכונים הונגריים, מתכונים פולנים, מתכונים רומניים, מתכונים רוסיים, סוכר, קמח, קקאו, קקאו, קרם פרש, שוקולד, שמנת, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

8 תגובות על גונדל פלצינטה

  1. irit6666 הגיב:

    אתי,
    צילומי האוכל שלך מדהימים!!!
    חוצמזה שזה נראה טעים 🙂

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      תודה יקרה
      יש לי מצלמה קטנטונת שאני יכולה להחזיק ביד ומסתבר שהבחירה הייתה מצויינת.
      אחרי דיונים ובדיקות של חברים בבלוגיה רכשתי סוני TX30 חיכיתי הרבה זמן עד שיצאה לשוק.
      וחברים הביאו לי מארה"ב כמובן בתשלום מלא כי כאן המחיר יצא פי 2 ויותר.
      ממש כף לשמוע שאני מצליחה לצלם למרות המגבלה. המצלמה שוקלת עם הסוללה 140 גרם.
      שווה כל אגורה.
      מודה כל יום למי שטרח ושלח לי.
      ולגבי טעים, זה טעים ברמות קשות, אפשר להשתולל עוד עם קצפת טובה או גלידה.
      פעם ב, מותר.
      סוף שבוע נפלא
      מתגעגעת

      אהבתי

  2. נפלא מעורר תיאבון
    מרים מנורה

    אהבתי

  3. Avi Drori הגיב:

    יאאאאאמי!!!!!
    נראה נהדר ומעורר תאבון!!!!!

    אהבתי

  4. bob68 הגיב:

    תודה על ההקדשה.
    בסך הכל הבאתי את הרקע לשם.
    הרבה יותר שווה להכין וכמובן לאכול 🙂

    הגונדל פלצ'ינטה נראים פשוט מצוין ועושים המון חשק.

    המצלמה שלך עושה עבודה טובה מאד.
    הפרטים בתמונות יצאו פשוט נהדר: הבדלי המרקמים, פריכות לעומת רכות, הגבישים, גרגירי אבקת הקקאו וכדומה.

    המשך סופ"ש נעים.

    אהבתי

    • yara113 הגיב:

      איזה כף לקבל כזו מחמאה, הפלציקה או פלציטה יצאה בזכותך, עשית לי חשק גדול. ואני לא אוכלת מתוקים. טעמתי כי אי אפשר בלי לטעום מעט.
      המצלמה חדשה. שוקלת רק 140 גרם כדי שאוכל להחזיק ביד עם סוללה.
      לקח זמן עד שיצאה לשוק. חיכיתי יותר מחצי שנה. אבל יש הצדקה. אין כמו סוני, TX30 שאפשר לצלם בה גם מתחת למים:) לא ניסיתי. אבל למטרות שלי ובעיקר לצרכים שלי שאני לא יכולה להחזיק משקל ביד החמודה שלי לאט לאט אני לומדת. המצלמה עם מסך מגע וזה מקל עלי מאוד כי לא יכולה לסובב כפתורים.
      למרות שהיד זזה לפעמים היא תופסת בכלל לא רע. ואני מאושרת. ותודה לכל החברים שיעצו ועזרו בבחירה ובעיקר למשפחה שערכו עבורי את הרכישה בחול שם זה ממש חצי מחיר. והביאו לי כאשר ביקרו כאן. ממש חגיגה.
      שמחה שמצליחה להעביר מה שלא יכולתי קודם ולא שהמצלמות לא היו טובות. שמחה שאני מצליחה. ולקבל ממך חובב הדקדקנות מחמאה כזו, זה בהחלט כף.
      יוצאת מחר לחפשה. חייבת.
      שבוע נפלא ונשתמע.

      אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.