קיש ירקות העונה

קיש ירקות העונה

KISH VEGTABLES

החומרים:

פלפל אדום

פלפל ירוק

בצל חתוך לקוביות

100 גרם דלעת

100 גרם קישואים

100 גרם ברוקולי או כרובית

80 מ"ל מים /חלב

150 מ"ל שמנת מתוקה

4 ביצים

4 חלמונים

4 כפות קמח

100 גרם גבינה צהובה (קשקבל או צ´אדר)

מלח

פלפל לבן

 ירקות לקיש

החומרים לבצק פריך :

100 גרם קמח

60 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

5 גרם מלח

קורט סוכר

50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה :

מערבבים במיקסר במהירות בינונית קמח, מלח, סוכר וחמאה.

מוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה עד קבלת בצק הומוגני. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ,
מגלגלים על מערוך ושמים על התבנית בה אופים,
מורידים את השוליים,
מנקבים עם מזלג מעט חורים,
שמים מעל שעועית או אחר בשקית קוקי (מהווה משקולת) ואופים בתנור כ-7-10 דקות תלוי בתנור.
מוציאים מהתנור מורידים את השעועית ושומרים לפעם הבאה .

אופן הכנת הקיש:

חותכים את הירקות לקוביות בגודל 2/2 ס"מ  להקפיד על גודל אחיד

מאדים בשמן אפשר שמן זית את הירקות במשך 5-6 דקות עד קבלת גוון זהוב

מתחילים עם הירקות הקשים יותר ולקראת סוף האידוי מוסיפים את הירקות הרכים המכילים יותר נוזלים. מעבירים את הירקות למסננת ומצננים.

מערבבים מים/חלב,שמנת מתוקה, ביצים, חלמונים, קמח, גבינה צהובה, מעט מלח ופלפל לבן(לפי הטעם).
מוסיפים את הירקות המאודים,ויוצקים את בלילה על הבצק פריך שהוכן מראש.

אופים ב-170 מעלות במשך כ- 30 דקות.
בתאבון

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים
בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, בטטות,, ביצים,, בצל,, בצק,, ברוקלי, גבינה צהובה,, גמבה, דלורית, דלעת, זוקיני, ירקות,, כרובית,, סוכר,, סוקיני, פלפלים,, קיש, קישואים,, שמנת,, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על קיש ירקות העונה

  1. זו הולכת להיות פשטידת הבית שלי . תודה

    אהבתי

  2. yara113 הגיב:

    הכי מהיר ,הכי קל,הכי טעים

    אהבתי

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s