פאייה המעדן

פאייה המעדן

פאייה היא מנת אורז, במקור מחבל וולנסיה שב ספרד, הנאכלת במיוחד ב ימי ראשון ובחגיגת הפאלס, ישנן גרסאות רבות למנה עם מרכיבים שונים. מקור השם "פאייה" הוא בוולנסית שם משמעו " מחבת". אולם המנה הפכה כה פופולרית עד שבספרדית המלה "פאלרה" הפכה שם נרדף למחבת.

לפאייה בדרך כלל מוסיפים ירקות, בשר ופירות ים. שלושת המרכיבים העיקריים של המנה הם אורז, זעפרן ושמן זית.

פאייה היא גם עיר המוצא לאזור מפרץ האיים  (Bay Of Islands) ליד אוקלנד המדהימה שבניו זילנד.

החומרים:

סיר עבה ורחב או מחבת רחבה גדולה

5 קעריות בגדלים שונים

מסננת דקה

1 ק"ג שרימפס טרי /קפוא קטנים או טייגר

1 בצל בינוני קצוץ דק

מעט חוטי זעפרן

1 בצל לבן קצוץ דק

4 שיני שום פרוסות דק

4 בצלים ירוקים חתוכים (לחוד החלק הלבן לחוד הירוק)

100 גרם אפונה ירוקה קטנה (אפשר קפואה מופשרת)

1 פלפל אדום חתוך למעויינים

1 פלפל צהוב חתוך למעויינים

1 פלפל ירוק חתוך למעויינים

3 גזרים בינוניים צרים חתוכים לקוביות קטנות

קורט פלפל שחור גרוס

קורט מלח דק

1 כפית אבקת מרק עוף מומסת במים רותחים

2-21/2 כוסות ציר שרימפס חם או מים רותחים

11/2 כוסות אורז שטוף ומסונן

מעט שמן זית

20 עלי פטרוזיליה ללא הגבעול חתוכים דק

אופן ההכנה:

הכנת ציר השרימפס.

מנקים את השרימפס מהקליפה. שוטפים היטב ומסירים

את הראשים לאחר ניקויים. ומשרים אותם ב21/2 כוסות מים חמים,

סוגרים את הקערית בפלסטיק נצמד. לאחר חצי שעה או יותר,

מסננים את ראשי השרימפס במסננת דקה. הנוזל משמש כמים לתבשיל.

את השרימפס הנקיים שמים על צלחת עמוקה שצופתה היטב

בפלסטיק נצמד. סוגרים בפלסטיק נצמד ושומרים במקרר.

מי שמשתמש בשרימפס קפוא גם קטנים, להסיר את הפס השחור בגב השרימפס.

אופן ההכנה:

חותכים את הירקות כל סוג לקערית.

מחממים היטב סיר /מחבת עבה בוזקים מעט שמן זית, כאשר הסיר חם.

מזהיבים את הבצל ,ומוסיפים את השום להזהבה.

מוסיפים את הגזר ומבשלים כ- חמש דקות ,לאחר מכן את הפלפלים

לחמש דקות נוספות תוך בחישה כאן תור האפונה.

מפלפלים,וממליחים ומניחים את השרימפס מסביב במעגלים.

(עצלנים יכולים לזרות אותם על הירקות).

מסננים את מי הזעפרן שהומס במים רותחים אל הסיר ומערבבים.

מעל לשרימפס מפזרים את האורז ושוטחים אותו מסביב.

שופכים מעל את ציר השרימפס שהוכן מראש. או מים רותחים.

ממיסים את הזעפרן ואת אבקת המרק ושופכים מעל התבשיל.

לבדוק שכל האורז שקוע בתוך המים.

משפרים טעמים, מכסים את הסיר . מבשלים עד רתיחה כ-10 דקות.

מורידים את הלהבה ללהבה נמוכה ומבשלים כ-20 דקות או לפי הצורך.

מוסיפים את עלי הפטרוזיליה והחלק הירוק של הבצל ומבשלים עוד מספר דקות.

לבדוק שהאורז רך במידה נכונה.

מגישים חם

 בתאבון

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים,ברוכים הבאים. לשנה החדשה לוקחים את כל ימי השנה ומנקים אותם היטב קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין,מחלות, הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות,מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה,ויהיה לכם יום נפלא!
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אפונה, אפונה סינית, בצל, בצל ירוק, גזר, דגים ופירות ים, ירקות, מתכוני עמים, פטרוזיליה, פירות ים, פלפלים, שום, שרימפסים, תפוחי אדמה, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.