עוגת אגוזים וקינמון

עוגת אגוזים וקינמון

החומרים:

תבנית משומנת קפיצית גודל 26
100 גרם חמאה

1 כוס סוכר

2 ביצים

1 שמנת רגילה

11/2 כוסות קמח תופח

למלית:

1/2 כוס אגוזים כתושים +אגוזים לקישוט

1/4 כוס סוכר וניל

1 כפית קינמון

לערבב את כל המלית בקערה

אופן ההכנה:

טיפ ,הכנת סוכר וניל בבית:

4 מקלות וניל

1/2 ק"ג סוכר לבן

בלנדר

סכין חדה ישרה

נפה עדינה לסוכר

אופן ההכנה:

לבחור מקלות וניל לחים מעט,לחצות את מקל הוניל לאורך לשניים ולגרד את התוכן אל 5 כפות סוכר שהכנסנו לבלנדר. לערבב מעט בבלנדר.
להוסיף את הקליפות לטחון יחד.

לנפות את הסוכר עם הוניל ולהחזיר את המקלות המעוכים לבלנדר להוסיף שוב מעט סוכר טרי וכך הלאה עד שכל המקלות נטחנים היטב עם כל כמות הסוכר.

אם נשארים גושים קטנים לא להבהל.  להעביר שוב דרך נפה.

אפשרי להשתמש בסוכר הוניל מיד. הטעם משתבח עם הזמן וכך גם ריח.

כף סוכר וניל מתוצרת ביתית שווה לשקית אחת סוכר וניל קנויה.

לערבב את כל חומרים למעט המלית יחד לפי סדר הרישום ולחלק את הבצק לשני חלקים.

לשטוח את מחצית הבצק על התבנית. לפזר מעל מחצית מהמילוי.

לשים מעל את המחצית השניה של הבצק, לשטח עם כף ולפזר מלמעלה את יתרת המלית

לאפות בתנור בחום בינוני כ-30 דקות

להגיש חם או קר עם גלידה מעל

בתאבון.

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי 

המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים
ארץ  לחצו
כאן 
 
מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, אבקת סוכר, אגוזים,, ביצים,, וניל, חמאה,, סוכר וניל, סוכר,, עוגות,, קינמון, קמח, שמנת,, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s