פירות מיובשים ממולאים בבשר טחון – לחג

BACKED FIGS 1
מנת ביניים המשלבת פירות ובשר.

מקובלת בחגים

מומלץ לבחור פירות מיובשים גדולים ועסיסיים.

החומרים לשמונה מנות בערך

סיר עם תחתית עבה

קערות לערבוב החומרים

20 תאנים מיובשות או כמות כפולה עם מורידים את השזיפים

20 שזיפים מיובשים מגולענים 15 משמשים מיובשים

300 גרם בשר טחון עדיף בקר או כבש

1 בצל מגורר

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית שורש ג`ינג`ר מגורר

1/4 כפית כמון

1/4 כפית קינמון

1 ביצה טרופה

לרוטב:

3 בצלים גדולים, קצוצים דק

1/4  כוס שמן זית

1/2 2 כוסות מים רותחים

6 עלי דפנה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס יין אדום

1/4 כפית כורכום

1/4 שורש ג`ינג`ר מגורר
אופן ההכנה:

משרים את הפרי המיובש במים פושרים ומאחסנים במקרר למשך הלילה.
מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל והתבלינים ומכניסים למקרר שעה לפחות.

פותחים את הפרי כדי לקבל "כיס" למילוי. ממלאים את  הפרי בנדיבות בבשר המתובל ומאחסנים במקרר.
להכנת הרוטב:

מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב ומוסיפים את המים הרותחים. מוסיפים את עלי הדפנה, הסוכר והתבלינים ומבשלים כ 10 דקות ברתיחה.
מוסיפים את הפרי הממולא בזהירות, בזה אחר זה ומבשלים כשעה ורבע על להבה בינונית בבעבוע קל, עד שרוב הנוזלים מתאדים ונוצר רוטב סמיך.

מעבירים לצלחת הגשה.

בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים, ברוכים הבאים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, בשרים, חגים, יין, כורכום, כמון, משמש, סוכר,, סומסום,, פירות מיובשים, פירות,, קינמון, שזיפים,, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s