מרק פיליפיני עם בננות פלנטין

בננות Banana  Guineo) and Plantains  Platano

בננות  פלנטין הן זן של משפחת הבננה. הם עמילניים,בעלי כמות סוכר נמוכה.
בננה זו משמשת בהרבה מאכלים מלוחים, מזכירה במקצת תפוח אדמה.
היא פופולרית מאוד במערב אפריקה ובמדינות האיים הקריביים והפיליפינים.
בדרך כלל מגישים אותה בטיגון או אפויה או מבושלת.

בננות אלו הן ילידות הודו וגדלות באקלים טרופי. הן נמכרת במחלקת הפירות והירקות הטריים בחנויות בוטיק או קפואות בחנויות המזרח.
הן דומות לבננות ירוקות. ההבדל,בננות בשלות עשויות להיות בצבע שחור.
בננה זו יכולה להיאכל בטעמים שונים בכל שלב של התפתחות.
צבע הפנים של הפרי יישאר שמנת,צהבהב או ורדרד. כאשר הקליפה היא ירוקה צהובה,טעמו של בשר הפרי הוא תפל והמרקם שלה הוא עמילני.
כשקליפה משתנה לחום או שחור,
יש לה טעם מתוק יותר ויותר של הארומה של הבננה, אבל עדיין שומרת על צורה יציבה כאשר מבושלת.

החומרים:
סיר לחץ
סיר רגיל
3 קערות
1/2ק"ג בשר למרק או כמות כרצונכם
כדורי פלפל אנגלי כרצונכם
שמן
בננות פיליפיניות 4-5 (חצויות,פרוסות,שלמות כרצונכם)PLANTIN
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
1 בצל גדול
2 גזרים חתוכים לפרוסות
200 גרם שעועית ירוקה טרייה
1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
1 כף רוטב דגים (לא חובה)

אופן ההכנה:
בסיר לחץ עם טיפת שמן מזהיבים בצל ומוסיפים את קוביות הבשר לסגירה.
מוסיפים מים רותחים וסוגרים את הסיר ומבשלים עד שמתרכך. (תלוי בכמות הבשר וגודל הסיר)

DSC05933 2
כאשר הבשר מוכן, מעבירים את הנוזל לסיר רגיל,
מוסיפים את הירקות והתבלינים, למעט הבננות ומבשלים לדרגה שאתם רוצים.
כאשר לטעמכם, מכניסים את הבשר והבננות.
מבשלים כ2-3 דקות.

DSC05937 2

מגישים חם

בתאבון

מודעות פרסומת

אודות ethy ab

הידע, הוא טיפה באוקינוס. החיים קצרים. גם בהתניידות בכסא גלגלים השמים אינם הגבול. בבלוג ,רשמים מטיולים,מדע,אוכל,בעלי חיים,מוזיקה קלאסית,ספרים ואחרים,ברוכים הבאים. לשנה החדשה לוקחים את כל ימי השנה ומנקים אותם היטב קנאה, שנאה, גזענות, קמצנות, אגואיזם, רוע לב, דמעות תנין,מחלות, הקדישו בכל יום שליש לעבודה והיתר לשמחה וחדוות חיים. תוסיפו לזה כפות גדושות של אופטימיות,מנה גדושה של אמונה ב-אני מאמין שלכם, מעט נתינה,ויהיה לכם יום נפלא!
פוסט זה פורסם בקטגוריה 0 מתכונים 1, בננות, בצל, בקר, בשרים, גזר, גינגר, ירקות, מרק, מתכוני עמים, מתכונים פיליפינים, רוטב דגים, שמן, שעועית ירוקה, תפוחי אדמה, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

אשמח לתגובתכם,יום נפלא

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s